Het lijkt erop dat Garmin en BMW Navigator soms moeite hebben met het berekenen van een GPX route waarin alleen de zogenaamde 'zachte' routepunten staan.

Dit probleem komt niet alleen voor als je de MyRoute-app connector gebruikt, maar kan ook voorkomen als je een willekeurig GPX bestand van het Internet rechtstreeks naar je Garmin of BMW Navigator kopieert.

Probeer het volgende:

1. Maak de route in de Here kaart van MyRoute-app en zorg dat de routepunten goed op de weg staan.
  2. Zet het start- en eindpunt niet te dicht bij elkaar.
  3. Kies in de connector voor Garmin new (of BMW motorbike in het geval van een BMW Navigator) (GPX 1.1).
  4. Open de route in de 'Reisplanner' pas als er GPS signaal is.
  5. Controleer in de instellingen dat de navigatie modus niet op 'Offroad' staat.
  6. Nog steeds rechte lijnen? Ga dan naar instellingen en verander de routevoorkeur, bijvoorbeeld, 'snelwegen vermijden', de Garmin of BMW Navigator zal de route nu wel gaan berekenen. Daarna kun je weer terugkeren naar de gewenste routevoorkeur, voor een zelf gemaakte route adviseren wij: 'snelste route'.
Als je Garmin via een track kan navigeren, dan heeft dat de voorkeur.

Dat gaat voor de nieuwere Garmins als volgt:

1. Zorg eerst via 'Instellingen' > 'Navigatie' > dat herberekenen uit staat.
  2. Ga naar 'Apps'.
  3. Kies voor 'Sporen'.
  4. Selecteer de gewenste 'Track'.
  5. Klik linksboven op de 'Steeksleutel'.
  6. Vink 'Toon op kaart' aan.
  7. Klik vervolgens op 'Converteer naar reis'.
  8. Kies voor 'Begin tot Einde'.
  9. Je kan nu eventueel de naam aanpassen.
  10. Klik rechtsonder op 'OK'.
  11. Garmin gaat de route berekenen en opslaan in de 'Reisplanner'.
  12. Ga naar 'Apps' en dan naar 'Reisplanner'.
  13. Selecteer de geconverteerde track en klik op 'Ga!'.
  14. Selecteer in het volgende scherm 'Begin'.
  15. Garmin gaat nu de route berekenen.
  16. Klik vervolgens op 'Start', je kunt de route nu rijden, veel plezier!