Het lijkt erop dat Garmin en BMW Navigator soms moeite hebben met het berekenen van een GPX route waarin alleen de zogenaamde 'zachte' routepunten staan.

Dit probleem komt niet alleen voor als je de MyRoute-app connector gebruikt, maar kan ook voorkomen als je een willekeurig GPX bestand van het internet rechtstreeks naar je Garmin of BMW Navigator kopieert. In deze handleiding leest u hoe u dit kunt oplossen.

Allereerst:

• Maak de route in de HERE kaart van MyRoute-app en zorg dat de routepunten goed op de weg staan.
    • Zet het start- en eindpunt niet te dicht bij elkaar;
    • Zorg dat routepunten na kruispunten, afslagen en afritten staan;
    • Zorg dat de routepunten op het midden en op de juiste weghelft staan.

Als het Garmin apparaat via een track kan navigeren, dan heeft dat altijd de voorkeur (zie ook MyRoute-app & Garmin voor uitleg over het exporteren naar Garmin).

1. Exporteer een GPX (track, POI) bestand zoals beschreven in de handleiding MyRoute-app & Garmin.
  2. Zorg dat in de instellingen van uw Garmin apparaat herberekenen uit staat ('Instellingen' > 'Navigatie')
  3. Ga vervolgens naar 'apps', kies voor 'sporen' en selecteer de gewenste 'track'. Klik hierbij op het icoon van de steeksleutel.
  4. Vink in deze instellingen de optie 'toon op kaart' aan. Klik vervolgens op 'converteer naar reis'.
  5. Kies voor 'begin tot einde' en pas eventueel de naam van de route aan. Klik tot slot rechtsonder op 'OK'.
    Garmin zal nu de route berekenen en opslaan in de 'Reisplanner'.
  6. Ga vervolgens naar 'Apps' en dan naar 'Reisplanner'. Selecteer de (track) route, druk op 'ga' en tot slot op 'begin'.
    Zorg hierbij dat 'hercalculeren' uitstaat. Zodra u de melding 'gereed voor navigatie' verschijnt klikt u op 'start'.

Als dit voor u niet werkt kunt u nog het volgende proberen:

1. Open de gewenste route voor exporteren in de MRA Routeplanner en klik rechtsboven op 'exporteren'.
  2. Kies in de connector voor Garmin New of BMW Motorbike in geval van een BMV Navigator (dit zijn beide GPX 1.1 bestanden) of (in geval van oudere modellen) voor de GPX 1.0 optie.
  3. Open op uw Garmin navigatieapparaat de route pas in de 'reisplanner' als er een GPX signaal is.
  4. Controleer in de instellingen dat de navigatiemodus niet op 'Offroad' staat.
  5. Nog steeds rechte lijnen? Ga dan naar instellingen en verander de routevoorkeur, bijvoorbeeld, 'snelwegen vermijden'. De Garmin of BMW Navigator zal de route nu wel gaan berekenen. Daarna kun je weer terugkeren naar de gewenste routevoorkeur, voor een zelf gemaakte route adviseren wij: 'snelste route'.