In de instellingen van de app kan je de offlinemodus vinden. Door deze modus aan te zetten worden alle kaart-gerelateerde functies offline uitgevoerd, ook als het apparaat verbinding heeft met het internet. Handig dus om veel dataverbruik te voorkomen! Het is wel aan te raden om een offline kaart te downloaden, zodat de app normaal te gebruiken blijft.

Welke verschillen in functionaliteit zijn er in de offlinemodus?

Alle kaart-gerelateerde functies worden offline uitgevoerd. Als er geen offline kaart is geïnstalleerd, zal de functie dus niet beschikbaar zijn. Denk hierbij aan:

• Het tonen van de kaarten zelf
  • Zoeken
  • Routeberekeningen

Door gebruik te maken van offlinemodus, zijn de volgende functies niet beschikbaar of mogelijk niet actueel:

• Aankomsttijd die rekening houdt met de actuele verkeerssituatie
  • Verkeersgegevens op de kaart en langs de route
  • Offline kaarten downloaden

Functies niet gerelateerd aan kaarten blijven in offlinemodus gewoon met het internet verbonden. Denk hierbij aan de synchronisatie met je MyRoute-app-account en ondersteuning/informatie in het hoofdmenu. Zo kan je zonder problemen je routes blijven downloaden en tracklogs uploaden terwijl offlinemodus aan staat.

Hoe verschilt offlinemodus met het gebruik van de vliegtuigmodus?

Wanneer vliegtuigmodus wordt gebruikt, is het voor de app helemaal niet mogelijk om verbinding te maken met het internet. Hierdoor vallen dus ook functies zoals de synchronisatie met je MyRoute-app-account weg. Daarnaast zijn er minder sensoren beschikbaar om je locatie te bepalen, waardoor locatiebepaling langer kan duren of onbetrouwbaarder is.