Als uw TomTom navigatiesysteem niet bij de verschillende exporteervideo's te vinden is kunt u deze handleiding volgen. Hierin worden de basisstappen van het exporteren naar een TomTom syteem uitgelegd.

1. U hebt een route gemaakt in MyRouteApp en hebt daarbij gebruik gemaakt van de TomTom kaart.

2. U dient uw TomTom systeem aan te sluiten aan uw computer via een usb kabel (Modernere TomTom systemen kunnen ook routes ontvangen via TomTom MyDrive, voor meer informatie hierover, kijk deze video).

3. Bij veel nieuwere TomTom systemen dient u de 'importeer modus' in te schakelen, dit is het scherm dat verschijnt als u de TomTom aansluit aan de computer.

4. U moet nu op 'exporteren' klikken in MyRouteApp.

5. Dit zal een scherm naar de connector openenen. Hier klikt u op 'open route'

6. De connector zal nu geopend worden. Als u deze nog niet heeft gedownload, doe dit dan. U kunt kiezen om .ITN of GPX 1.1 bestanden te exporteren naar uw TomTom. Voor de nieuwe TomTom systemen raden wij GPX 1.1 aan, voor de oudere systemen .ITN.

7. U dient nu op uw TomTom te kiezen welke routes u wilt importeren.

8. Als u nadat u de juiste route hebt geimporteerd naar 'mijn routes' gaat zult u daar uw route zien. Wanneer u op de route klikt kunt u kiezen tussen een route en een track. Wij adviseren u hier voor de track te kiezen, deze is nauwkeuriger dan de route.

9. De route zal nu worden gecalculeerd door het navigatiesysteem, u kunt de route gaan rijden!

Dit is een algemene handleiding voor het exporteren naar TomTom systemen. Dit kan betekenen dat u soms een stap kunt overslaan of moet toevoegen. Als u de route niet kunt exporteren naar de TomTom neem dan contact op met de Customer Support via een ticket.