Veel motorrijders plannen de routes voor het aankomende jaar tijdens de winter. In die tijd zijn sommige wegen gesloten, dit kan voor problemen zorgen. Door de volgende stappen te volgen voorkomt u problemen:

1. Maak gebruik van de HERE kaart

2. Ga naar de 'Toolkit'

3. Selecteer 'Uitschakelen seizoensafsluiting'

Deze methode lost de problemen vaak als op, echter het kan voorkomen dat dit niet voldoende is. Als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de TomTom kaart omdat deze beter werkt met uw navigatiesysteem. Is dit het geval? Dan kunt u het beste de volgende methode gebruiken, deze werkt ook goed bij het oversteken van bijvoorbeeld een veerpont die MyRoute-app niet herkent:

1. Plaats een routepunt aan het begin van de afsluiting/veerpont

2. Plaats een routepunt aan het einde van de afsluiting/veerpont

3. Selecteer het tweede routepunt

4. Selecteer 'Meer opties'

5. Selecteer 'Overslaan'

6. Er zal een rechte lijnen verschijnen tussen de twee routepunten, de route zal als het ware op pauze gaan terwijl u tussen de twee routepunten navigeert en de weg zal vervolgd worden wanneer u bij het tweede punt arriveert.