Met MyRoute-app kan veel zonder een betaald abonnement, maar om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteiten is een abonnement vereist. Voordat je een abonnement koopt, controleer wat je precies koopt. Bij MRA hebben wij namelijk meerdere abonnementen die toegang geven tot andere functionaliteiten. Lees daarom bij twijfel eerst Welke abonnementen heeft MyRoute-app?. Zo weet je altijd dat je het juiste abonnement kiest!

Inhoudsopgave

De shop openen

De shop kan zowel ingelogd als uitgelogd geopend worden.

De webshop

Als je de shop hebt geopend, krijg je onderstaand scherm te zien. Hier kun je in één oogopslag zien welke abonnementen wij aanbieden en welke abonnementen jij eventueel al in je bezit hebt.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. Hier kun je zien dat deze gebruiker Routeplanner Basic is en het maandelijkse Navigation Next abonnement heeft.

1. Klik hier om een snel overzicht te krijgen van de verschillende functionaliteiten per abonnement.
  2. Klik nogmaals op deze knop om deze extra informatie weer weg te krijgen.
  3. Klik hier om een overzichtstabel te zien met alle functionaliteiten per abonnement.
  4. Klik hier om een nieuwe webpagina te openen met meer informatie over onze producten.

Een abonnement kopen

Maak een keuze

Ben je zeker van jouw keuze? Selecteer deze dan in de shop!

1. Als je nog géén abonnement hebt, zijn standaard alle abonnementen nog leeg. Dit is te zien aan de witte kleur van de knoppen.
  2. Ga je met je muis over het abonnement heen, dan licht deze geel op. LET OP! Je hebt deze nog niet geselecteerd.
  3. Klik op het gewenste abonnementstype om deze aan te vinken. Deze knop is nu geel geworden. Je kunt tegelijk twee abonnementen selecteren. Voorbeeld: het jaarlijkse Gold abonnement en maandelijkse Navigation abonnement.

Na het selecteren van een abonnement, zie je de prijs direct verschijnen. Heb je twee abonnementen geselecteerd? Kijk dan onderaan de pagina voor de totale prijs.

Uiteraard is het belangrijk om je keuze goed te controleren voordat je verder gaat. Check dus altijd het totaal bedrag en welke knoppen geel zijn. Als alles in orde is, kan je op 'Nu afrekenen' klikken.

LET OP! Als je een Lifetime abonnement selecteert, opent direct een nieuwe webpagina.

Kortingen

1. Als een korting wordt toegepast, zie je deze direct verschijnen met de aangepaste prijs.
  2. Heb je een kortingscode en moet deze handmatig worden toegepast, klik op 'Kortingscode toepassen' om deze in te voeren.
  3. Vergeet niet op 'Inwisselen' te klikken om de code toe te voegen.

Betalen

Als je op 'Nu afrekenen' hebt geklikt, krijg je een nieuw scherm te zien. Als je nog niet bent ingelogd of geen account bij MRA hebt, kun je hier inloggen of registreren. LET OP! Als je al bent ingelogd, zal dit scherm overgeslagen worden.

1. Overzicht: Zie hier nog een overzicht van je geselecteerde producten met de gekozen periode.
  2. Login: Log hier in met jouw bestaande MRA gegevens.
  3. Registreren: Nieuwe gebruiker? Maak gelijk een account aan bij MRA!
  4. Volgende stap: Alles gecontroleerd en gelezen, klik dan hier om naar het betaalscherm te gaan.
  5. Kleine letters: Lees dit goed door, zodat je weet waar je toetemming voor geeft en wat daarbij je rechten zijn.

Betaalgegevens invoeren

1. Overzicht: Nogmaals een overzicht van je geselecteerde producten met de gekozen periode.
  2. Naam: Voer hier de naam van de rekeninghouder in
  3. Betaalmethode: Kies hier hoe je wilt betalen. LET OP!  Apple Pay wordt getoond als jouw apparaat dit ondersteund.
  4. Bevestig: Als alles klopt, klik op bevestigen om de betaling af te ronden met de gekozen methode.
  5. Kleine letters: Hier valt nogmaals te lezen waarvoor je toestemming geeft met de betaling en wat hierbij jouw rechten zijn.

LET OP! Als je bij MRA voor het eerst een maandelijks of jaarlijks abonnement koopt, betaal je eerst een klein bedrag (varierend van 0,01 tot 2,00). Dit bedrag geldt als machtiging om jouw abonnement periodiek af te kunnen schrijven. Binnen enkele dagen zal het volledige bedrag worden afgeschreven.

Een abonnement wijzigen

Soms blijkt dat je een abonnement toch minder gebruikt en wil je het opzeggen. Ook kan het voorkomen dat je een maandelijks abonnement liever zou willen omzetten naar jaarlijks. Lees hier hoe je dit eenvoudig zelf kunt aanpassen.

Ga naar de shop via 'Mijn account' of via Routelab.

Op de afbeelding is te zien dat deze gebruiker in het bezit is van het maandelijkse Navigation Next abonnement. Deze is op 2 januari 2024 gekocht. Dit abonnement kan dus per 2 februari 2024 weer gestopt worden.

Verder is het ook mogelijk om het maandelijkse abonnement hier om te zetten in een jaarlijks abonnement of een Lifetime abonnement.

LET OP! Je kan ten alle tijden een maandelijks abonnement omzetten naar een jaarlijks abonnement. Andersom geldt dit niet. Je kan een jaarlijks abonnement enkel omzetten naar maandelijks nadat het jaar voorbij is.

Wij raden altijd aan om het abonnement op tijd op te zeggen. Zo voorkom je dat het systeem de opzegging nog niet heeft verwerkt en het abonnement alsnog wordt verlengd.

Kom je er nou niet uit of twijfel je of het gelukt is met het opzeggen/wijzigen, neem vooral contact op met de support. Zij controleren graag voor jou of alles gelukt is!