Nieuw onderwerp beginnen

In de bibliotheek filteren tussen rondrit en een A naar B route

Als je een rit gaat plannen, dan ben je of op zoek naar een route om ergens te komen, of naar een mooie rondrit. 


In de bibliotheek kun je alleen zien of er een route is, maar niet het type. Misschien is het mogelijk om op basis van het begin en eindpunt vast te stellen of een route een rondrit is, als deze punten binnen een bepaalde afstand van elkaar liggen (als Garmin gebruiker zorg ik dat het begin- en eindpunt niet hetzelfde zijn; beginpunt ligt altijd stukje verder)., dan zou je dit als rondrit kunnen beschouwen.


Om van A naar B te gaan zou het mooi zijn als je kunt filteren op dit type routes, zodat je hier in jouw route gebruik kunt maken van routes die anderen al gemaakt hebben.


2 personen vinden dit idee leuk.

Aanvulling zou een gewijzigde methode kunnen zijn. Nu moet je eerst een route (icoon) aanklikken. Er komt dan een klein venster waarin je de route kan zien. Deze moet vervolgens weer sluiten om een volgende te kunnen zien.


Een Fly-over functie met voorbeeld zodat je snel kan zien of een A naar B of rondrit is en daarbij dan ook het startpunt waardoor de richting van de route of rondrit ook zichtbaar is. Is de route interessant. Dan zorgt aanklikken voor de huidige methode en kan je de route selecteren (of toch niet)

Mee eens, misschien is het een optie om een rondrit icoontje te maken of het een andere kleur in bibliotheek te geven

Het is sowieso lastig routes te zoeken die door een bepaald gebied lopen als op de kaart het enige referentiepunt het startpunt is.Je zou routes moeten kunnen taggen (of nog beter: tags zouden automatisch moeten worden gegenereerd adhv geografische data. Een route van Roermond naar Winterberg loopt door diverse relevante gebieden. Je zou op die tags moeten kunnen zoeken. Start en eindpunt pas ik wel gaan, het middelste deel van een route is meestal waar het om gaat. Lastig denk ik.

Rondrit-icoon lijkt me een goed idee, of een filter-optie (bijvoorbeeld alle rijdbare routes waarvan het beginpunt < 10 km van het eindpunt ligt, maar langer zijn dan 25 km kun je beschouwen als een rondrit. Dan hoeft niemand dat zelf te kwantificeren, want daar gaat het geheid mis.


De fly-over met een minikaart van de complete route inclusief enkele naamplaatsen zou ook een stap voorwaarts zijn, maar dan blijf je tegen het probleem aan lopen dat die lastig te filteren zijn.

Aanmelden om een reactie te posten