Nieuw onderwerp beginnen

Route omzetten naar Track / Do Not Overwrite

Er staat veel geschreven in het forum over het omzetten van track naar route, maar bijna niets over het omzetten van een route naar een track. 


Dat is best gek, want het automatisch omzetten van een route naar een track is best lastig, en je moet alle punten nalopen. Staan ze wel echt op de weg, niet per ongeluk aan de verkeerde zijde. Vaak staan ze op een kruising of rotonde. In de praktijk heb je zo'n route net zo snel handmatig overgetekend vanaf de track zelf.


Terwijl het omzetten van een bestaande route naar een track een eitje is, het gebeurt standaard bij een GPX export, maar het is nog niet zo eenvoudig in je tracklog-overzicht te krijgen. Veel gebruikers zouden dankbaar zijn voor het kunnen overzetten van alléén de track naar hun toestel, omdat dat zo'n beetje de standaard werkwijze is van veel routerijders (trackimport ipv routeimport oftewel MrGPS methode). Een knop om je route als track in je tracklog te zetten is daarom niet zo'n gek idee.

Ander voordeel is dat zo'n track niet onderhevig is aan herberekening. Das een ding in een Garmin toestel (herberekening uit!) maar ook in MRA en Navigator zelf. Bij het reviewen van een route moet je altijd erg opletten om niet per ongeluk route punten bij te plaatsen of toe te voegen. Het kan in weinig tijd je héle route vernaggelen. Ook na een kaartupdate kan je route aardig vernaggeld zijn (vanwege straten die éénrichting geworden zijn, of dijkweggetjes die gesloten zijn bijvoorbeeld. De track kun je dan nog gebruiken als "oorspronkelijke route" terwijl je route soms onherkenbaar vernaggeld is.


Aanvullend op deze laatste alinea: een "Do Not Overwrite" knop voor routes die je definitie niet meer wilt bewerken zou handig zijn tegen het per ongeluk toevoegen van route-punten (wat nogal eens gebeurt).


Ideeën genoeg dus ;-)


1 persoon vindt dit idee leuk.
Aanmelden om een reactie te posten