Groepen stellen gebruikers in staat om op een interactieve manier gezamenlijk gebruik te kunnen maken van MyRoute-app. Leden van groepen kunnen met elkaar binnen de groep communiceren, en routes/tracks uitwisselen. 

Aansluitend bij deze handleiding is het interessant om de webinar 'Routes maken voor een groep'


Een nieuwe groep aanmaken

Aan de linkerzijde van uw scherm vindt u het tabblad 'Groepen'. Door dit tabblad te selecteren, verschijnt er een overzicht van uw (mogelijke) huidige groepen en de mogelijkheid om een eigen groep aan te maken. Klik op 'Groep aanmaken' om uw eigen groep te creëren.

  1. Start het proces om een nieuwe groep aan te maken.

  2. Vul de naam van de groep in.

  3. Stel de privacy-instellingen van de groep in.

Maak vervolgens de groep aan door simpelweg op de blauwe knop te klikken


U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de aangemaakte groep. Vervolgens ziet u verschillende opties binnen de groep. Hieronder worden die verschillende opties verder toegelicht. 



1. Berichten

In deze sectie kunnen leden van de groep een bericht plaatsen. Deze berichten zijn leesbaar voor leden binnen de groep


2. Tijdlijn

Op de groepstijdlijn zullen tracklogs gemaakt met de MyRoute-app mobiele app van verschillende leden verschijnen.


3. Routes

Hier kunnen leden in een gezamenlijke groepsfolder routes uploaden. Voor meer informatie over het uploaden van routes, zie Handleiding 'Uploaden van route, tracks en tracklogs'.


4. De groepsbibliotheek

Vergelijkbaar met de RouteXpert Bibliotheek heeft u binnen een groep een eigen bibliotheek. Hier ziet u alle routes die jullie naar de groep hebben geüpload (zie ook 3. Routes) 


5. Informatie en deelnemers

In dit onderdeel staan de leden van uw groep genoteerd. Indien u leden wenst toe te voegen aan de groep, moet u 'Uitnodigen' selecteren. U kunt vervolgens de naam of het e-mailadres van het gewenste nieuwe lid invullen.


6. Spelregels

Spelregels kunnen beschouwt worden als een bundel van de verschillende aantal regels die binnen een groep gelden. In Spelregels staat weergegeven welke rechten en restricties worden verleend aan bepaalde groepsleden. 


7. Delen

Hiermee kunt u uw groep delen via: Twitter, Facebook, mail of URL-link.


8. Groep bewerken

Als beheerder van een groep heeft u toegang tot het bewerken van groepseigenschappen. Zo kunt u onder andere: de groepsafbeelding aanpassen, de groepsomschrijving aanpassen en de privacy van de groep aanpassen (open of gesloten groep). Vergeet vooral na de toevoegingen niet op de groene knop 'opslaan' te klikken. 


9. Verlaten

Door 'Verlaten' te selecteren, zal u de groep verlaten. Als beheerder van een groep dient u echter eerst het leiderschap van de groep aan een ander lid over te dragen.


10. Beheerders beheren

Hier kunt u gebruikers tot beheerders maken en beheerders en gebruikers verwijderen. Dit kunnen alleen andere beheerders doen.

 

11. Uitnodigen

Hier kunt u andere gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan de groep. 


Aansluiten bij een bestaande groep

Er zijn verschillende manieren om bij een bestaande groep aan te sluiten. 


Lid worden

U zoekt een groep of komt een groep tegen en wilt hieraan deelnemen. Dit doet u dan als volgt. 

1. In de zoekbalk typt u de naam van de groep waaraan u wilt deelnemen. Klik vervolgens op de groep. 

2. Klik op de knop 'lid worden'. Als het een gesloten groep is, zal uw verzoek worden verstuurd aan de beheerders en krijgt u een melding wanneer uw verzoek is beantwoord. 


Uitgenodigd worden

Zoals hiervoor te lezen is, is het ook mogelijk dat u door iemand van een groep wordt uitgenodigd. U krijgt hier dan een melding van in uw notificaties. 

Als u hierop klikt, komt u in de groep terecht en vindt u dezelfde knop als hierboven (nummer 2) om lid te worden van de groep. 


Daarnaast ziet u in de linkerkolom van de website, onder het tabblad 'Groepen' ook een melding van een uitnodiging. Hier kunt u door middel van icoontjes ook accepteren of weigeren (zie de afbeelding hieronder).