Evenementen bieden gebruikers van MyRoute-app de mogelijkheid om route evenementen in te plannen en hiervoor deelnemers uit te nodigen.

Een nieuw evenement aanmaken

Aan de linkerzijde van uw scherm vindt u het tabblad 'Evenementen'. Door dit tabblad te selecteren verschijnt er een overzicht van uw (mogelijke) huidige evenementen, en de mogelijkheid om een eigen evenement aan te maken. Klik op 'Evenement aanmaken' om uw eigen evenement te creëren.

1. Start het proces om een nieuw evenement aan te maken.

2. Vul de naam van het evenement in.

3. Stel de privacy van het evenement in.

4. Maak de keuze of dit een "navigation-evenement" is. Navigation-evenementen: Tracklogs die zijn opgenomen met MyRoute-app Navigation bij routes in dit evenement worden automatisch toegevoegd aan dit evenement.

Hierna kunt u simpelweg op "Evenement aanmaken" klikken om het evenement aan te maken.

U wordt dan automatisch doorgestuurd naar het aangemaakte evenement.

1. Berichten

In deze sectie kunnen deelnemers van het evenement een bericht plaatsen. Deze berichten zijn leesbaar voor alle deelnemers van het evenement.

2. Tijdlijn

Op de Tijdlijn van het evenement kunnen deelnemers van het evenement hun eigen tracklogs toevoegen met de knop bovenaan de lijst. Een leuke manier om de tracklogs inclusief foto's en tekst met elkaar te vergelijken en ervaringen te delen!

3. Routes

Hier kunnen deelnemers in een gezamenlijke evenementenfolder routes uploaden. Voor meer informatie over het uploaden van routes, raadpleeg de spelregels en de Handleiding 'Uploaden van route, route-track en tracklog'.

4. Informatie en deelnemers

In dit onderdeel staan de deelnemers van uw evenement genoteerd. Om deelnemers aan het evenement toe te voegen, selecteert u 'uitnodigen'. U kunt vervolgens de naam of het emailadres van het gewenste nieuwe lid invullen.

5. Spelregels

In Spelregels staat weergegeven welke rechten en restricties worden verleend aan de deelnemers.

6. Delen
Hiermee kunt u uw evenement delen via: Twitter, Facebook, mail of URL-link.

7. Evenement bewerken

Als beheerder van een evenement heeft u toegang tot het bewerken van de eigenschappen van het evenement. Zo kunt u onder andere: de evenement afbeelding aanpassen, de evenement omschrijving aanpassen en de privacyinstellingen aanpassen. Hier kunt u ook aangeven wanneer het evenement begint, wanneer het eindigt en waar het plaats vindt.

8. Verlaten

Door 'Verlaten' te selecteren zal u het evenement verlaten. Als organisator van een evenement dient u echter eerst het leiderschap van het evenement aan een ander lid over te dragen.

9. Navigation-evenement

Hier kunnen de deelnemers te weten komen of dit een navigation-evenement is met verdere toelichting.

10. Beheerders beheren

Hier kunt u bij gebruikers de rol van beheerder verwijderen. Dit kunnen alleen andere beheerders doen.

11. Uitnodigen

Hier kunt u andere gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan het evenement.

Aansluiten bij een bestaand evenement

Er zijn verschillende manieren om bij een bestaande groep aan te sluiten.

Zelf deelnemen

U zoekt een evenement of komt een evenement tegen en wilt hieraan deelnemen. Dit doet u dan als volgt.

1. In de zoekbalk typt u de naam van het evenement waaraan u wilt deelnemen. Klik vervolgens op het evenement.

2. Klik op de knop 'deelnemen'. Als het een gesloten evenement is, zal uw verzoek worden verstuurd aan de organisatoren en krijgt u een melding wanneer uw verzoek is beantwoord.

Uitgenodigd worden

Zoals hiervoor te lezen is, is het ook mogelijk dat u door iemand voor een evenement wordt uitgenodigd. U krijgt hier dan een melding van in uw notificaties.

Als u hierop klikt, komt u in het evenement terecht en hier vindt u dezelfde knop als hierboven (nummer 2) om deel te nemen aan het evenement.

Daarnaast ziet u in de linkerkolom van de website, onder het tabblad 'Evenementen' ook een melding van een uitnodiging. Hier kunt u door middel van icoontjes ook accepteren of weigeren (zie de afbeelding hieronder).