Om gemakkelijk en snel een leuke rondrit van je huidige (of een andere) locatie te plannen is de rondrittool ontwikkeld. Op deze manier kunt u binnen enkele minuten een leuke route plannen door aan te geven hoe ver of hoe lang u wilt rijden.

• Klik vanuit het 'Routelab' op de knop "Rondrit" om te beginnen. U krijgt vervolgens onderstaande pop-up:

1. Zoek een adres waar vandaan u wilt starten of klik gelijk ergens op de kaart.

2. Dit is het vertrekpunt van de route en het middelpunt voor het berekenen van de rondrit

3. Geef aan hoe lang u wilt rijden. Dit kan in kilometers maar ook in uren of minuten. Dit is de maximale afstand of duur die berekend wordt.

4. Hier kunt u nog overige instellingen wijzigen zoals: vermijden van bepaalde wegen, transportmodus, hoogte verschil en hoe kronkelig de route moet worden.

5. Geef de richting aan waar u heen wilt rijden. Let op; stel de richting staat volledig in het water gericht, of ergens anders waar u niet heen kunt rijden, is het mogelijk dat er geen rondrit kan worden gevond.

6. Klik hier om de rondrit te berekenen.

Na het berekenen van de rondrit ziet u hoe de route gaat lopen.

7. Als de route niet helemaal naar wens is, past u een aantal parameters aan en klikt u opnieuw op "Rondrit berekenen".

8. U ziet hier de gegevens van de berekende route.

Indien u tevreden bent, klikt u op 'gebruik deze route-track'.

Route-track opslaan

Vervolgens krijgt u een nieuw scherm waarin u:

9. De route een naam kunt geven;

10. De privacy-instellingen kunt kiezen;

Tot slot klikt u op opslaan

Gebruiken van de rondrit

De rondrit wordt nu opgeslagen als "Route-track" in uw routelijst. Dit is een route die geen gebruik maakt van enkele routepunten maar van een soort getekende lijn op de weg. Hierdoor kunt u hem exact zoals uitgezet naar uw navigatie zetten. Het is mogelijk om de route-track om te zetten naar een route.

1. Exporteer deze route gelijk naar uw navigatie.

2. Opslaan als: download het bestand als een geselecteerd formaat.

3. Bewerk route-track: door hierop te klikken wordt het bestand omgezet naar een conventionele route met routepunten die u kunt bewerken. Zo kunt u kleine stukken naar wens aanpassen.
    Let op! Omdat MyRoute-app Navigation alleen kan navigeren met routes, is dit een belangrijke stap als u de rondrit wilt navigeren met uw MRA Navigation app.
    Tip! Daarnaast raden we altijd aan om een route goed na te lopen op eventuele 'verloren' routepunten. Dus check dat de routepunten altijd op de goede weghelft staan, voorbij kruispunten, rotondes en afslagen

4. Delen: Hier kan je de route-track gelijk delen op de verschillende kanalen (zie ook Hoe kan ik routes en tracklogs delen?)