Tijdens het maken van een route kan het gebeuren dat je per ongeluk ergens klikt of iets anders doet waardoor je route niet meer is zoals jij wilt. Dit wil je gemakkelijk ongedaan kunnen maken en precies daarvoor is deze functionaliteit: de 'undo-knop'.


  1. Redo knop: overdoen.

  2. Undo knop: ongedaan maken.


Bij het openen van een nieuwe route zullen beide knoppen grijs zijn en kunt u er dus ook niet op klikken. Wanneer u vervolgens een routepunt plaatst maar deze niet goed staat kunt u de handeling (het plaatsen van het routepunt) ongedaan maken door op knop nummer 2 te klikken. Indien het punt toch goed stond, kunt u het op knop nummer 1 drukken om het routepunt toch weer terug te plaatsen. Op deze manier kunt u gemakkelijk een aantal punten neerzetten en toch weer teruggaan naar het origineel. 


Stel dat u een aantal stappen ongedaan maakt en dan een nieuw punt plaatst, dan kunt u de ongedane stappen niet meer terug krijgen. Dit is dezelfde logica als u misschien wel kent van Microsoft Word en andere tekstbewerkers. U kunt tot maximaal tien stappen terug ongedaan maken. 

Overigens kunt u de Redo handeling (knop 1) ook verrichten door op "Control + Y" danwel "Control + shift + Z" te klikken. Voor de Undo handeling is dit "Control + Z". Gebruikers die een MacBook hebben moeten ipv de "Control" knop de "Command" knop gebruiken.