Veel gebruikers plannen de routes voor het aankomende jaar graag tijdens de winter (wij ook!). In die tijd zijn sommige wegen gesloten en dit kan voor verwarrende routes zorgen tijdens het plannen. Op deze manier voorkom je dat probleem!

U heeft de betreffende route geopend in de routeplanner.

• Maak gebruik van de HERE kaart;
  • Klik op de knop 'Toolkit'; er verschijnt een drop-down menu;
  • Selecteer de optie: 'Uitschakelen seizoensafsluitingen'

Let op! Controleer de seizoensgebonden afsluitingen wel voor vertrek. Als u rijdt in het seizoen dat de weg wel afgesloten is, dan kan de routeberekening daar niets aan veranderen. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan!

Deze methode lost de problemen vaak op, echter kan het voorkomen dat dit niet voldoende is. Dit is bijvoorbeeld het geval als u gebruik wilt maken van de TomTom kaart omdat deze beter werkt met uw navigatiesysteem. Ook dan is het echter goed mogelijk om een seizoensafsluiting te passeren. Dit werkt hetzelfde als de truc die wij altijd gebruiken om een pondje dat door de kaart niet herkent wordt te gebruiken. Zie hiervoor: Hoe voorkom ik omleidingen bij veerpont en wegen die niet herkend worden?