In onze Bibliotheek vindt u de beste routes die zijn gemaakt door onze eigen RouteXperts. Alle routes zijn gemaakt en gecontroleerd door onze RouteXperts waardoor de routes van hoge kwaliteit zijn. Wie RouteXperts zijn en hoe u er een kan worden vindt u hier.
U vind de Bibliotheek vanuit de homepagina van het Routelab:


De bibliotheek is in twee delen opgedeeld: 'startpagina & landenoverzicht'(1) en 'routecollecties'(2).

U kan gedurende uw bezoek aan de bibliotheek snel tussen de twee pagina's navigeren door rechtsboven op de volgende knoppen te klikken:1. De startpagina & landenoverzicht

Als u op 'Bibliotheek' klikt komt u op de onderstaande pagina uit. Dit is de algemene pagina waarbinnen u een grote kaart ziet. Als u verder naar beneden scrolt dan ziet u een landenoverzicht waar routecollecties zijn opgenomen. 


1.1 Wereldkaart

 • Boven de kaart kiest u voor welk vervoersmiddel u routes zichtbaar wilt maken. 
 • Op de wereldkaart ziet u verschillende blauwe bolletjes met een nummer. De grootte van het nummer geeft aan hoeveel routes er beschikbaar zijn gemaakt door onze RouteXperts binnen deze regio.
  U kunt op deze blauwe bolletjes klikken zodat u meer en meer inzoomt op de regio of u kunt CTRL+uw muiswiel gebruiken om in te zoomen of u kunt gebruik maken van het + en - icoontje links boven in het scherm.
 • Wilt u zoeken naar een bepaalde stad of plek? Maak in dat geval gebruik van het zoekbalk linksboven.


Als u een route heeft gevonden die u leuk lijkt, dan kunt u het oranje icoontje aanklikken en kunt u de route gebruiken door op 'bekijk route details' te klikken. 

Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de routepagina. Zie in hoofdstuk 3 wat u verder moet doen!


1.2 Landenoverzicht

Binnen het landenoverzicht ziet u een lijst van alle landen. Landen waar onze RouteXperts routes hebben gemaakt worden blauw getoond. Selecteer elk van deze landen en u wordt direct doorgestuurd naar een van de landen. U kunt hierbij ook gebruik maken van de zoekbalk. Bijvoorbeeld BelgiĆ« (zie hieronder). Als u verder naar onder scrollt komt u ook bij de Routecollecties van het betreffende land (zie hieronder voor meer informatie over de Routecollecties). 


2. Routecollecties

De routecollecties van MyRoute-app zijn een bij elkaar horende verzameling top-routes die door MRA RouteXperts zijn samengesteld en gecontroleerd. U kunt op deze pagina komen door rechtsboven op routecollecties te klikken (zie begin handleiding), of op de start&landenpagina op "Routecollecties" te klikken (deze optie bevindt zich tussen de wereldkaart en de lijst met landen). 


Vervolgens komt u op de pagina van de routecollecties die er als volgt uitziet:

Op deze routecollectie pagina, ziet u wat cijfers betreffende routecollecties en daaronder een lijst met routecollecties. 

Naast elke routecollectie is te zien uit hoeveel routes deze collectie bestaat, hoeveel kilometers de routes zijn en hoelang u er ongeveer over zult doen. 


Heeft u een interessante routecollectie gevonden? 

 • Klik op 'Routecollectie bekijken' voor meer details over de routecollectie
  • Vaak begint dit met wat uitleg van de RouteXpert. 
  • Als u doorscrolt ziet u de verschillende routes die onderdeel zijn van de collectie.
 • Om specifieke routes te bekijken, klikt u op 'Route bekijken'.3. Ik heb een route geopend en nu? 

Na het openen van de route ziet u uitgebreidere informatie over de routepunten, rout-informatie en POI's. Daarnaast kunt u reacties toevoegen, kunt u het hoogteprofiel bekijken en ook de route delen. Om met de route aan de slag te kunnen gaan, zijn er drie opties: 

 • U kunt de route direct zonder aanpassingen gebruiken: exporteer de route met behulp van de connector of sla de route op (zie ook onze Handleiding 'Exporteren met de connector' - Windows & MacOS)
 • Wilt u eerst de route nog aanpassen? Sla de route op binnen uw eigen routelijst door te klikken op 'gebruik route'. U kunt de route gebruiken en aanpassen zoals u dat wilt!