In de bovenste balk van de MyRoute-app pagina, vind je de optie voor het forum. Als je hierop klikt, wordt je doorgeleid naar het MRA Community Forum. Hier kunnen gebruikers en ontwikkelaars gezamenlijk terecht over onderwerpen gerelateerd aan MyRoute-app. Ons forum wordt dagelijks gemodereerd door onze admins om misbruik en ongewenste berichten tegen te gaan.


Je komt op de startpagina waar in lijstweergave de gesprekscategorieën van het forum te zien zijn. 

De voertaal binnen deze categorieën is Engels. Binnen categorieen worden forumberichten gecheckt op inhoud, toepasselijkheid binnen de categorie en taal. Mocht je een ondersteuningsvraag hebben, dan kan deze in de onderste categorie "Self Service Forum" geplaatst worden. Hier zijn subfora opgenomen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Let wel: vanwege het internationale karakter worden engelstalige berichten beter bezocht door andere gebruikers. 

In de bovenbalk van het menu zijn onderdelen te vinden met aanvullende forumfunctionaliteit. Hieronder worden de verschillende kopjes verder toegelicht.


 1. Categorieën - Als je hierop klikt zie je een lijst met alle categorieën van forum onderwerpen. 
 2. Kalender - Hierin staan alle webinars vermeld. 
 3. Awards - Awards zijn beloningen die aan de community worden uitgedeeld voor positieve en constructieve bijdragen aan het forum.
 4. Inbox/Ongelezen - Hier zie je in lijstvorm een overzicht van de berichten die je hebt ontvangen op het forum.
 5. Recent - Hier kan je snel zien wie waar als laatste gereageerd heeft. Een leuke manier om in een gaande discussie te springen.
 6. Tags - Hier staan verschillende veel gebruikte tags bij forumberichten. Dit geeft je de mogelijkheid om te zoeken binnen het forum op basis van tags. 
 7. Populair - In deze lijstweergave van forumberichten wordt gefilterd op basis van de populariteit van het bericht, dus hoe vaak het bekeken wordt en hoeveel reacties er zijn. 
 8. Gebruikers - Hier zie je de verschillende forumgebruikers en hun status. Je kan hier ook zoeken door het gebruik van filters bovenaan de lijst of door een naam in te tikken in de zoekbalk. 
 9. Groepen - Hier vind je verschillende groepen van forum-gebruikers. 
 10. Zoeken - Hiermee kan je zoeken binnen de totale forumwebsite. 
 11. Notificaties - Hier zie je nieuwe notificaties voor jou. 
 12. Chat - Hier zie je kort of je nieuwe chats hebt. Met 'zie alle chats' open je de chat pagina. Hier kan je zoeken naar andere forum-gebruikers en hen ene persoonlijk bericht sturen. 
 13. Profiel - Als je hierop klikt krijg je een drop-down menu waarin je je status kan aanpassen. Daarnaast kan je naar 'profiel bewerken' (waar je een soort visitekaartje kan maken) en 'instellingen' (waar je bijvoorbeeld een persoonlijke startpagina kunt instellen, de taal kan aanpassen en notificaties kan beheren). 

Bericht aanmaken

Ga altijd eerst na of de vraag die jij hebt, al gesteld en beantwoord is door andere gebruikers! Dit kan door even door de onderwerpen te scrollen maar ook door bijvoorbeeld de zoekbalk te gebruiken. Let erop dat er verschillende categorieën zijn waarbinnen weer verschillende onderwerpen aangesneden worden. 

Kan je jouw onderwerp niet vinden; dan kan je een nieuw onderwerp maken door op de blauwe knop te klikken (zie onderstaande afbeelding).