Vanuit MyRoute-app Mobile kunt u tracklogs maken van de ritten die u rijdt. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe tracklogs maken en beheren in de app werkt.

Let op! Voor het maken van een tracklog is het belangrijk dat uw locatievoorziening is geactiveerd. Zorg dat u dit activeert voordat u met tracken begint om verwarring te voorkomen.

• Klik in het hoofdmenu (links) op 'tracken' om te beginnen en het rechts getoonde menu te openen;
  • Hier ziet u de volgende opties:
  1. Terug naar de hoofdpagina.

2. Nieuwe tracklog starten.

3. Uw routes bekijken. Deze worden getoond op volgorde van laatst bewerkt.

4. Uw voltooide tracklogs bekijken.

5. Hier ziet u de lijst van routes ofwel tracklogs (indien u kopje 4 heeft geseleteerd).
    Klik op een route/tracklog om deze te openen.

Nieuwe Tracklog starten

U kunt vanuit start (of vanuit het bekijken van een route) een tracklog starten.

• Allereerst kiest u in een pop-up scherm de route modus: rijden, fietsen of te voet.
  • Vervolgens ziet u (middelste afbeelding) een wereldkaart met daarop de volgende opties:
    1. Start tracking
    2. Hotel zoeken
    3. Favoriet toevoegen
  • Als u kiest voor 'Start tracking', komt er een pop-up waarin u de naam van de tracklog opgeeft. Vervolgens klikt u op 'Doorgaan'.
  • Volgens wordt de tracking gestart en ziet u de opties zoals in onderstaande afbeelding:

1. Met deze knop kunt u de tracklog pauzeren.
    U wordt vervolgens om bevestiging gevraagd.
    Na het pauzeren verandert het icoontje in een 'play-knop' waarmee u de tracklog weer kunt starten.

2. Hotel zoeken in de buurt.
  3. Favoriet toevoegen.

4. Tracklog voltooien: beëindig de opname. U wordt nog om goedkeuring gevraagd en kunt dus ook nog annuleren.
  5. Maak een foto, deze wordt gekoppeld aan de locatie waar u die maakt.
  6. Bekijk statistieken.

Route bekijken

Wanneer u een route opent, krijgt u deze als volgt te zien. Er zijn verschillende opties

1. Nieuwe tracklog starten
    Dit is hetzelfde als wanneer u een tracklog start zonder route.
    Het enige verschil is dat nu de route op hetzelfde scherm wordt weergegeven als waar u de tracklog opneemt (zie onderstaande afbeelding).
    De tracklog zal automatisch de route modus van de gemaakte route overnemen. Wel wordt u nog gevraagd de naam van de tracklog vast in te vullen.
    Let op! Er is dus geen sprake van navigatie.

2. Route in een alternatieve navigatie app openen (bijv. Sygic).
  3. Hotels zoeken in de buurt.
  4. Deze route favoriet maken.

Tracklog bekijken

Als u vanuit start kiest om een gereden tracklog te bekijken, dan krijgt u die als volgt in beeld:

1. Terug naar tracklog overzicht.

2. Deel deze met anderen.

3. Bekijk de statistieken (u krijgt dan het scherm zoals rechts getoond).

4. Bekijk de tracklog op de kaart (u krijgt dan opnieuw het scherm zoals links getoond).