Het is mogelijk om in MRA Navigation ook een route te plannen. Zo kunt u bijvoorbeeld een kleine stukje van een bestaande route aanpassen vlak voor vertrek of een korte route maken tussen verschillende stoppunten. In deze handleiding leest u hoe dit werkt.

Let op! MyRoute-app heeft haar eigen MRA Routeplanner die te bereiken is via uw internetbrowser en via de MyRoute-app Mobile app. Routeplannen binnen MRA Navigation is een verlengde daarvan maar is dus niet hetzelfde. 


Starten

 • In het hoofdmenu klikt u op de tweede optie 'Route plannen'
 • Vervolgens krijgt u een overzicht van uw routecollectie. Dit is geordend op "laatst bewerkt" (dit is momenteel niet aan te passen maar het integreren van deze optie staat wel al op onze suggestielijst!).
 • Als u een bestaande route wilt aanpassen: Zoek de betreffende route in de lijst en klik deze aan. Het bewerkmenu wordt nu geopend.
  Als u een nieuwe route wilt maken: Klik op het 'plus'-icoontje in de rechterbovenhoek.Route maken

Routepunten toevoegen 

 1. Zoeken - Zoek een locatie om die als routepunt toe te voegen aan de route. Zodra je op de locatie klikt, wordt deze aan de route toegevoegd. 
 2. Routepunt plaatsen - Met deze grote blauwe knop plaatst u een routepunt op het punt waar de routepunt-plaatsen knop (zie in rode cirkel) geplaatst is. U verplaatst dus de kaart om ervoor te zorgen dat het juiste stukje weg onder de routepunt-plaatser geplaatst wordt. Zodra dit gelukt is, klikt u op de grote blauwe knop onderin.

  Overige opties
 3. Undo - Hiermee herstelt u de laatste actie van het plaatsen van een routepunt. 
 4. Duur en Afstand - Hier ziet u getoond hoelang de route is volgens de planning van MyRoute-app.
 5. Favoriet - Voor Android: Klik hierop om de locatie van de routepunt-plaatser toe te voegen als favoriet. U krijgt de optie om een naam te geven aan de nieuwe favoriete locatie. Deze zal in uw lijst met MyRoute-app favorieten te zien zijn.
  Voor iOS is deze optie nog onder constructie en zal dus in de toekomst voor uw beschikbaar zijn.
 6. Transport-modus - Hiermee kunt u wisselen van vervoersmiddel waarvoor u de route plant. 
 7. Route-instellingen - Hier kunt u de instellingen van de route aanpassen. Dit behelst onder andere: het aanpassen van de naam van de route, vermijden van verschillende soorten wegen en het (de)activeren van vragen voor het instellen van routepunt naam.

 8. Huidige locatie - Uw huidige locatie is aangegeven met een groen icoontje. 
 9. Routepunten - Als u hierop klikt, krijgt u een lijst met alle routepunten te zien. Hier kunt u:
  * Dat betreffende routepunt verwijderen door te klikken op het rode knopje voor een routepunt (iOS) of het kruisje achter het routepunt (Android);
  * De volgorde van de routepunten aanpassen. Dit doet u als volgt: Houd aan de rechterkant de drie streepjes ingedrukt en versleep vervolgens het routepunt naar de gewenste plaats in de lijst. 
 10. Navigeren - Klik op deze knop en de navigatie zal gestart worden. Voor meer informatie over navigeren (en tracken) zie de handleiding Navigeren en tracken met MRA Navigation.


  Routepuntopties (hierbij is er verschil in opties tussen iOS en Android apparaten, dit wordt hieronder aangegeven)
 11. Hernoemen - Verander de naam van het routepunt.
 12. Inzoomen - Zoom in op het betreffende routepunt van de route.
 13. Alleen voor iOS beschikbaar: Hotel zoeken - Zoek een hotel in de buurt van het routepunt (zie voor meer informatie Handleiding hotel boeken via MyRoute-app)
 14. Favoriet - Sla het betreffende routepunt op als favoriet binnen MyRoute-app. 
 15. Verwijderen - Verwijder het betreffende routepunt uit de huidige route.

  De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor Android apparaten
 16. Meer opties - Met deze knop opent u de overige routepunt opties.
 17. Beschrijving - Voeg een beschrijving toe aan het betreffende routepunt. 
 18. Kleur - Stel een kleur in voor het routepunt. 
 19. Verplaatsen - Klik op deze knop om het betreffende routepunt ergens anders op de kaart te plaatsen. Voor nog meer informatie over de MRA Navigation applicatie kunt u ook deze webinar terugkijken.