In de instellingen van de MRA Navigation app vindt u de offline modus. Door deze modus aan te zetten, worden alle kaart-gerelateerde functies offline uitgevoerd, ook als het apparaat verbinding heeft met het internet. Handig dus om veel dataverbruik te voorkomen! 

In deze handleiding leest u hoe het werkt en hoe u het kunt gebruiken.


Welke verschillen in functionaliteit zijn er in de offlinemodus?

Alle kaart-gerelateerde functies worden offline uitgevoerd. Denk hierbij aan:

 • Het tonen van de kaarten zelf
 • Zoeken
 • Routeberekeningen

Als er geen offline kaart is geïnstalleerd, zal de functie dus niet beschikbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat u, voordat u de offline modus inschakeld, de juiste kaarten download (zie meer informatie hieronder). 


Door gebruik te maken van de offline modus, zijn de volgende functies niet beschikbaar of mogelijk niet actueel:

 • Aankomsttijd die rekening houdt met de actuele verkeerssituatie
 • Verkeersgegevens op de kaart en langs de route
 • Offline kaarten downloaden

Functies niet gerelateerd aan kaarten blijven in de offline modus gewoon met het internet verbonden. Denk hierbij aan de synchronisatie met je MyRoute-app-account en ondersteuning/informatie in het hoofdmenu. Zo kan je zonder problemen je routes blijven downloaden en tracklogs uploaden terwijl offlinemodus aan staat.


Stap 1 - Offline kaarten downloaden

Zoals u hiervoor kunt lezen, is het van belang om allereerst de juiste kaart te downloaden voordat u de offline modus inschakelt. Hiervoor is het dus van belang dat de offline modus (nog) uitgeschakeld is en dat u verbinding heeft met internet. Omdit kaarten te downloaden, klikt u in het hoofdmenu op de knop 'Offline kaarten'. 


 1. Geheugen - Hier ziet u hoeveel geheugen er totaal gebruikt wordt door de kaarten die u gedownload heeft. 
 2. Kaarten - Hier ziet u een lijst van de kaarten die u gedownload heeft. Met het prullenbak-icoontje achter de titel kunt u een betreffende kaart weer verwijderen. 
 3. Kaarten downloaden - Klik op de witte knop om nieuwe kaarten te downloaden. U krijgt de volgende opties:
  * Kies uit welk werelddeel u een kaart wilt downloaden;
  * Vervolgens krijgt u opties van verschillende gebieden. U kunt bijvoorbeeld alle kaarten van Europa downloaden maar ook van een specifiek land. Enkele grotere landen Zijn weer opgedeeld in provincies of gebieden.
  Let op! Zorg dat u alle kaarten download van de gebieden waar uw reis doorheen gaat, anders komt u alsnog zonder kaart te staan.


Stap 2 - Offline modus inschakelen

 • Ga vanuit het hoofdmenu naar instellingen door te klikken op het tandwiel-icoon;
 • Schakel hier de offline modus in. Wanneer het schuifje groen (voor iOS) of blauw (voor Android) kleurt, betekent dit dat de optie ingeschakeld is. 
 • Vervolgens verlaat u de instellingen met de knop 'terug' en kunt u de navigatie starten. 
Voor nog meer informatie over de MRA Navigation applicatie kunt u ook deze webinar terugkijken. Tips&Tricks

 • Gaat u op vakantie met MRA Navigation en wilt u gebruik maken van de offline modus? Zorg dan dat u deze instellingen controleert ruim voor vertrek. Het downloaden van de kaarten kan enige tijd duren en mogelijk moet u nog ruimte maken op uw mobiele apparaat. Door een aantal dagen voor vertrek te controleren, vermijdt u stress. 
 • Controleer naar het inschakelen van de offline modus of alles goed is gegaan door een van uw routes te openen in MRA Navigation.