Met MRA Navigation kunt u gemakkelijk routes navigeren en tracken. 

Let op! 

 • Zorg dat de locatievoorziening is ingeschakeld en dat MRA Navigation toestemming heeft om deze te gebruiken. Alleen dan kunt u locaties zoeken en de navigatie starten.
 • Zorg dat je routes in de MRA Routeplanner plant op de HERE kaart want MRA Navigation maakt gebruik van deze kaart. 

 

Als u in het hoofdmenu op 'Navigeren en tracken' heeft geklinkt, krijgt u het volgende menu te zien. Hier heeft u verschillende opties:

 1. Zoeken: Zoals u ook ziet in de afbeelding, kunt u op verschillende manieren zoeken. 
  Allereerst kunt u een adres of locatie zoeken door te typen in de zoekbalk. Ten tweede kunt u op een van de zoeksuggesties klikken om locaties die als deze categorie zijn aangeduid in uw omgeving te vinden. 
 2. Routes: Als u hierop klikt krijgt u een overzicht van uw meest recent gemaakte routes in MyRoute-app. U kunt vervolgens op een route klikken en de navigatie starten. Hierbij kunt u ook de track starten. Zie voor meer informatie hierover het vervolg hieronder. 
 3. Favorieten: Hier ziet u een lijst met uw favoriete locaties zoals u die binnen MyRoute-app heeft opgeslagen. Voor meer informatie over favorieten kijkt u bij de FAQ-pagina: Hoe voeg ik favorieten toe?
 4. Tracken: Met deze knop kunt u een tracklog starten zonder navigatie. Nadat u op deze knop heeft geklikt wordt er een kaartweergave getoond waar u een desgewenst een tracklog kunt starten. Meer daarover in leest u in het vervolg hieronder. 

Navigatie starten

Wanneer u een eindbestemming of een route gekozen heeft, komt u in een routeoverzicht waar u de geplande route nog eens ziet. Op deze pagina heeft u de volgende opties

 1. Terug - Hiermee gaat u terug naar de vorige pagina;
 2. Informatie - Als er een beschrijving aan de route toegevoegd is, ziet u die als u op deze knop klikt;
 3. Route bewerken - Met deze knop kunt u de route nog aanpassen. Wij raden aan om hiermee alleen kleine laatste aanpassingen te doen en voor het plannen van een volledige route altijd de MRA Routeplanner aan;
 4. Navigeren - Door op deze knop te drukken start u de navigatie;
 5. Reis modus - Hier ziet u de ingestelde reismodus. Door op het icoon te klikken kunt u deze alsnog aanpassen;
 6. Routeinstellingen wijzigen - Hiermee kunt u de routeinstellingen aanpassen. Als u al routeinstellingen had ingevoerd via de MRA Routeplanner, dan zullen die hier ook ingeschakeld staan.
  Er is een klein verschil in het uiterlijk tussen Android en iOS apparaten. Er is een enkel verschil in funtionaliteiten. Op een Android toestel kan gekozen worden waar de navigatie gestart wordt. Hierbij kan gekozen worden uit de opties: begin van de route, dichtsbijzijnde routepunt en een specifiek gekozen routepunt. 


U kiest dus voor de grote blauwe knop (nr. 4) om de navigatie te starten. U krijgt dan in het navigatiescherm de kaart in beeld en de navigatieaanwijzingen worden gestart (zie onderstaande linker afbeelding). U heeft hier verschillende opties. 7. Als u klikt op het icoon met de drie puntjes, wordt het zij-menu geopend. In dit menu heeft u weer de volgende opties:

8.  Voor Android apparaten: Pauzeren - Het navigeren en tracken wordt gepauzeerd.
Voor iOS apparaten: Blokkade - Deze optie is nog onder constructie en doet nog niets maar er wordt aan gewerkt. 

9. Overslaan - Met deze optie slaat u het volgende routepunt over. Wanneer u hierop klikt wordt gevraagd hoeveel routepunten u wilt overslaan. U kunt dus ook met één klik meerdere routepunten overslaan. 

10. Locatie opslaan - Met deze knop kunt u uw huidige locatie opslaan als favoriet in uw MyRoute-app account. Deze favorieten locaties zijn zowel te zien onder de eerder genoemde optie favorieten in MRA Navigation (zie knop C aan het begin van deze handleiding) als in de MRA Routeplanner onder favorieten (zie voor meer informatie hierover de handleidingHoe voeg ik favorieten toe?)

11. Zoeken - Met deze optie zoekt u een locatie in de buurt. 

12. Route-voorkeuren - Met deze knop komt u bij dezelfde instellingen als die u bij knop zes ziet staan. Zo kunt u route-instellingen tijdens het navigeren (en eventueel tracken) gemakkelijk aanpassen. 

13. Nachtmodus - Met deze knop komt u bij de instellingen van de nachtmodus. U kunt ervoor kiezen om de donkere-modus automatisch in te stellen of niet. 

14. Navigatievoorkeuren - Met deze knop komt u in de navigatieinstellingen van MRA Navigation. Zo kunt u de instellingen aanpassen zonder uw navigatie (en eventuele tracklog) te stoppen. Zie voor meer informatie de handleiding Instellingen van MRA Navigation.

15. Afsluiten - Hiermee sluit u de navigatie af. U wordt nogmaals om bevestiging gevraagd.
Mocht u een tracklog hebben geactiveerd, krijgt u hier ook de vraag om deze op te slaan. Tracken

Het is ook mogelijk om uw route tijdens het navigeren met dezelfde app te tracken. Met behulp van verschillende afbeeldingen leest u hier hoe u dat doet. 


16. Als u het scherm verschoven heeft (om bijvoorbeeld verderop de weg te bekijken), verschijnt deze knop inplaats van de onderste menu-balk. Klik op de knop "centreren" om uw navigatiepijltje weer in het midden te krijgen en de menubalk weer te tonen. 

17. Klik op de play-knop om de tracklog te starten. 

Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om de tracklog een naam te geven. Kies iets wat voor u duidelijk is en klik daarna op "doorgaan".


De tracklog is nu gestart, dit ziet u aan de tekst 'rec'. U heeft verschillende opties voor het tracken binnen de actieve navigatie. 

18. Met de knop op deze plek klapt u de informatie over de tracklog in en uit.

19. Pauze - Hiermee pauzeert u de tracklog. 

20. Voltooien en opslaan - Hiermee beëindigd u de tracklog en slaat u hem op. Vergeet dit niet te doen voordat u de navigatie afsluit. 

21. Moment - Met deze optie kunt u een foto als moment toevoegen aan de locatie van uw tracklog. Deze zal later ook in uw tracklog-overzicht te zien zijn. 

22. Statistieken - Hier ziet u de huidige statistieken van uw tracklog zoals de duur, afstand en gemiddelde snelheid. 


Het resultaat van de track

Na het opslaan van de gereden tracklog, zal deze zichtbaar worden zowel in de MRA Navigation app als in uw trackloglijst in MRA Routeplanner. Hier leest u welke opties u heeft binnen MRA Navigation.

 

Zodra uw de tracklog voltooid heeft kunt u direct naar het resultaat gaan. U kunt de tracklog ook vinden onder het kopje "Gereden tracklogs" in het hoofdmenu van MRA Navigation


23. Delen - Met de grote blauwe knop kunt u de gereden tracklog direct via verschillende kanalen met anderen delen. 

24. Statistieken - Als u hierop klikt krijgt u een overzicht van de statistieken van uw tracklog zoals duur, afstand en gemiddelde snelheid. 

25. Momenten - Deze optie is in de app nog onder construcie en zal dus in de toekomt voor u beschikbaar zijn. 
Voor nog meer informatie over de MRA Navigation applicatie kunt u ook deze webinar terugkijken.