U heeft de MyRoute-app connector geïnstalleerd en probeert een route te exporteren maar u krijgt een foutmelding. In deze FAQ leest u welke stappen u moet controleren om het probleem op te lossen. Controleer stap voor stap de volgende punten 

 1. Heeft u bij het exporteren op het juiste apparaat-type geklikt?
 2. Is uw navigatiesysteem via USB aangesloten en heeft deze verbinding met uw computer?
  Dit controleert u als volgt:
  • Open uw Verkenner/Finder en ga naar 'Deze PC'.
  • Hier ziet u apparaten en stations;
   • Staat uw navigatiesysteem hierbij; dan heeft de computer verbinding met het navigatiesysteem. In dit geval kunt u als het goed is via Verkenner/Finder bestanden op uw navigatiesysteem bekijken, bewerken en dus uploaden.
    U kunt dit testen door handmatig een routebestand via Verkenner op uw navigatiesysteem te zetten. Dit doet u door allereerst de route vanuit de MRA Routeplanner op te slaan met de 'opslaan als' knop. Vervolgens kopieert u het routebestand op uw computer naar uw navigatiesysteem.
    Probeer vervolgens de connector opnieuw te openen. Blijft u een foutmelding krijgen; lees dan hieronder bij [3] verder.
   • Staat uw navigatiesysteem er niet bij? Dan heeft het navigatiesysteem geen verbinding met uw computer en dan kan de connector het navigatiesysteem ook niet vinden. 
    • Controleer de USB-kabel. Probeer zo mogelijk een andere kabel;
    • Probeer een andere USB-poort;
    • Zorg ervoor dat uw navigatiesysteem aanstaat en volledig is opgeladen;
    • Ontkoppel andere USB's die op de computer zijn aangesloten (muis/toetsenbord hoeven niet ontkoppeld te worden).

 3. Controleer wat er getoond wordt op uw navigatiesysteem. Geeft deze aan dat er verbinding met de computer is of wordt er niets getoond. 
  • Bij TomTom moet u op het apparaat klikken op 'routes importeren' voordat het exporteren met de MyRoute-app Connector gestart kan worden. 
  • Bij exporteren naar Garmin apparaten helpt het om BaseCamp en Garmin Drive uit te schakelen op de computer. Zo zorgt u ervoor dat het aangesloten navigatieapparaat niet 'bezet'.
  • Bij het exporteren naar Garmin apparaten kan het helpen om de SD-kaart uit uw navigatiesysteem te halen. Doe dit alvorens u het apparaat aansluit en doorloop dan de stappen zoals gebruikelijk.
  • Bij enkele navigatiesystemen moet in de opties 'Mass storage mode' geactiveerd zijn om interne bestanden te tonen. Dit is per navigatiesysteem verschillend: kijk daarvoor in de handleiding van uw navigatiesysteem of neem contact op met de verkoper. 


Video's 

Op ons Youtube-kanaal vind je verschillende video's over het exporteren naar de verschillende navigatieapparaten.


Ik heb alles gecontroleerd maar de foutmelding blijft

Heeft u alle bovenstaande stappen doorlopen en gecontroleerd maar blijft de foutmelding zich voordoen? U kunt ons dan bereiken via de support-pagina van MyRoute-app. Vermeld graag wat u bent tegengekomen tijdens het uitvoeren van bovenstaande stappen, het liefst met schermafbeeldingen en foto's van uw navigatiesysteem. Dan zal ons supportteam u zo goed mogelijk verder helpen.