Om gemakkelijk en snel een leuke rit van A naar B te plannen is de Scenic Route tool ontwikkeld. Op deze manier kunt u binnen enkele minuten een leuke route plannen door een start- en eindpunt in te voeren. Met onze handige routeopties leiden we u uiteindelijk naar een scherm met de keuze uit niet één maar 3 prachtige routes.

Deze handleiding is gericht op de vormgeving zoals die in de internetbrowser getoond zal worden. Het is ook mogelijk om via MyRoute-app Mobile een rondrit te genereren. De functionaliteiten zijn hetzelfde, maar de vormgeving zal enigszins verschillen. Starten van een Scenic Route

Klik vanuit het 'Routelab' op de Routemaker om te beginnen. Het dashboard klapt in en de routemaker wordt voor u geactiveerd.


Stap 1: stel de routemaker in op “Scenic Route”

De Routemaker staat standaard ingesteld op Scenic rondritten. Om dit aan te passen naar “Scenic Route” drukt u op het uitvouwmenu en selecteert u “Scenic Route”.

Stap 2: Kies een start- en eindpunt

Een Scenic route heeft een start- en eindpunt nodig. U kan hierbij uit 3 opties kiezen.

  • Zoeken: gebruik de zoekbalk of klik ergens op de kaart

  • Favorieten: klik op het favorieten icoontje. Een lijst met favorieten vouwt uit.

  • Huidige locatie: Indien je hebt aangegeven dat we jouw locatie mogen opvangen, dan kan je met deze functie een routepuntje op jouw huidige locatie zetten.

Tip: Draai start- en eindpunt om

U kunt het start- en eindpunt ook omdraaiien, bijvoorbeeld om niet alleen een rit van uw huis naar uw eindbestemming te genereren, maar ook een leuke route van de eindbestemming terug naar huis. Zo is iedere rit een feestje!

 

Stap 3: Stel verdere opties in

In het kaartvlak ziet u vervolgens de volgende opties:

  1. Kaartlagen: Gebruik de verschillende kaartlagen van de MRA Routeplanner. Enkelen hiervan zijn alleen beschikbaar voor MRA Routeplanner Gold gebruikers. Zie voor meer informatie ook de Handleiding 'Kaartlagen'.

  2. In/uitzoomen: Gebruik de knoppen om in of uit te zoomen op de kaart. U kunt hiervoor ook scrollen met uw muiswiel.


Stap 4: Maak de route zelf of laat u verrassen

Vervolgens kunt u op twee verschillende manieren een Scenic Route genereren. In de volgende delen van deze handleiding worden de stappen van beide manieren toegelicht: 

A. Zelf maken: u kunt zelf verschillende aspecten van de Scenic Route beïnvloeden, zoals: de duur en de kronkeligheid van de route.

B. Verrast worden: Alle aspecten van de Scenic Route worden gekozen door de Rondritgenerator en u krijgt uiteindelijk drie opties om uit te kiezen.

Verrast worden

Laat u verrassen door de krachtige routemaker van MyRoute-app. Door een aantal gegevens van tevoren voor u in te vullen kunnen we met één druk op de knop een drietal schitterende routes voor u genereren.

Stap 1 - Druk op verras me

Zo simpel is het. U geeft alleen een start- en eindpunt op en dat is voldoende om de route te laten genereren.

Stap 2 - Wacht de generator af en bekijk de routes.

De routemaker gaat nu aan de slag met het berekenen. U kunt alvast de naam van de route aanpassen in de aangegeven balk. Wanneer de route berekent is, klikt u op 'bekijk routes', zoals hieronder is aangegeven. U komt vervolgens op de pagina 'route kiezen' (zie volgende deel van de handleiding).

Zelf maken

Nadat u een start- en eindpunt heeft gekozen wordt u stap voor stap door het proces van een route maken geleid. De kaart met daarop het start- en eindpunt blijft altijd zichtbaar. In deze handleiding wordt dit proces ook toegelicht.


Stap 1 - Druk op volgende

Met de knop “volgende” start u het proces waarmee we u door de routemaker heen leiden.

Stap 2 - Kies de bochtigheid.

Kies hier de hoeveelheid bochten die u in de route wilt verwerkt hebben. De mogelijkheid hiertoe wisselt ook per gebied.

Stap 3 - Kies hoogteverschil.

Kies hier de mate van hoogteverschil die u in uw route verwerkt wilt hebben. De mogelijkheid hiertoe wisselt ook per gebied.

Stap 4 - Kies vermijdingen

Hier vult u in welke richting de rondrit uit moet lopen en welke zaken er vermeden moeten worden bij het genereren van de rondrit.

Stap 5 - Maak de routes

De routemaker gaat tenslotte aan de slag met het berekenen van de route. U kunt alvast de naam van de route aanpassen in de aangegeven balk. Wanneer de route berekent is, klikt u op 'bekijk routes' (zie afbeelding hieronder). U komt dan op de pagina 'route kiezen'.