Bij het genereren van een scenic rondrit of scenic route krijg je het aanbod uit tot wel drie verschillende routes. Je kan één van deze routes kiezen voor eigen gebruik. Zo sla je een gegenereerde route op in jouw persoonlijke MyRoute-app cloud. 


Deze handleiding is gericht op de vormgeving zoals die in de internetbrowser getoond zal worden. Het is ook mogelijk om via MyRoute-app Mobile een rondrit te genereren. De functionaliteiten zijn hetzelfde, maar de vormgeving zal enigzins verschillen.


INHOUDSOPGAVE


Kiezen van route

De Routemaker toont drie verschillende routes op basis van de opgegeven voorkeuren. In de linker kolom vind u hiervan de praktische informatie en na selecteren van een van de drie wordt de route in het kaartvlak getoond. Hieronder wordt specifieker toegelicht wat u allemaal nog kunt doen.

 1. Selecteer een route - Hier ziet u per route de afstand en de duur van de route. In de routebewerker ziet u door de kleur de route die u geselecteerd heeft. Klik op de routes in deze kolom om een andere route in de routebewerker te tonen. 

 2. De route met routepunten - Naast het opgegeven routepunt (via-punt), zijn er een aantal vormingspunten waaruit de rondrit is opgebouwd. Deze routepunten kunt u verplaatsen om zo de route meer naar uw eigen hand te zetten. Het is ook mogelijk om extra vormingspunten toe te voegen door de routelijn te verplaatsen.

 3. Kaartlagen - Gebruik de verschillende kaartlagen van de MRA Routeplanner. Enkelen hiervan zijn alleen beschikbaar voor MRA Routeplanner Gold gebruikers. Zie voor meer informatie ook de Handleiding 'Kaartlagen'.

 4. In/uitzoomen - Gebruik de knoppen om in of uit te zoomen op de kaart. U kunt hiervoor ook scrollen met uw muiswiel.

 5. Hoogteprofiel - Hier ziet u het hoogteprofiel van de geselecteerde Rondrit. 

 6. Gebruik deze rondrit/route - Als u tevreden bent over de gegenereerde route klikt u op deze knop. Er zal dan een route-track gemaakt worden die u direct kunt exporteren of nog kunt bewerken in de MRA Routeplanner. 

 7. Opnieuw beginnen - Als u liever nog wat andere opties bekijkt, klikt u op deze knop en begint u opnieuw met het Starten van de Rondrit.


Gebruiken van de route

In de linker kolom ziet u de route-informatie van de route-track waarin u zoals ook bij andere routes en route-tracks verschillende aspecten kunt bijwerken. Dit zijn: naam van de route en privacy-instellingen. Verder kunt u de volgende dingen: 

 1. Exporteer deze route gelijk naar uw navigatie (zie ook de handleiding Algemeen over 'exporteren' en 'opslaan als').

 2. Opslaan als: download het bestand als een geselecteerd formaat (zie ook de handleiding Algemeen over 'exporteren' en 'opslaan als').

 3. Bewerk route-track: door hierop te klikken wordt het bestand omgezet naar een conventionele route met routepunten die u kunt bewerken. Zo kunt u kleine stukken naar wens aanpassen.
  Let op! Omdat MRA Navigation alleen kan navigeren met routes, is dit een belangrijke stap als u de rondrit wilt navigeren met uw MRA Navigation app. Zorg er vervolgens ook voor dat u de kaartinstellingen instelt op de HERE kaart en alle stukken goed naloopt of de rondrit nog naar wens is.
  Tip! Daarnaast raden we altijd aan om een route goed na te lopen op eventuele 'verloren' routepunten. Dus check dat de routepunten altijd op de goede weghelft staan, voorbij kruispunten, rotondes en afslagen

 4. Delen: Hier kan je de route-track gelijk delen op de verschillende kanalen (zie ook de handleiding Hoe kan ik routes en tracklogs delen?)