HANDLEIDING 2 VAN 5

Dit is de tweede handleiding in de reeks van app-handleidingen. In deze handleiding leer je de basis van de app, zodat je weet waar je alles kunt vinden om de app optimaal te kunnen gebruiken.

Inhoudsopgave

Startscherm

1. Hoofdmenu: Klik hier om het hoofdmenu te openen.
  2. Zoek adres: Voer hier een adres in om dit punt direct op de kaart te krijgen. Genereer een route of maak het direct een favoriet door op het sterretje te klikken.
  3. Kaartlagen: Klik hier om de wisselen van kaart.
  4. Favorieten: Klik hier om naar je favorieten te gaan.
  5. Routes in de buurt: Zie hier welke routes voor jou in de buurt zijn. Voor een uitgebreide uitleg over Routes in de Buurt op de website, zie de Handleiding: ‘Routes in de Buurt’
  6. Start met tracken: Klik hier om de tracking te starten.
  7. Positie indicator: Met deze knop is het mogelijk om aan te geven hoe de kaart zich gedraagt ten opzichte van jouw locatie.

Zoeken

In de app kan je eenvoudig zoeken naar een adres, POI, route, track en favoriet. LET OP! Als je de app offline gebruikt is het enkel mogelijk om adressen en favorieten te zoeken en deze moeten in de offline beschikbare regio gelegen zijn.

1. Zoekbalk: Voer hier het adres of de locatie in waar de route naartoe moet.
  2. POI’s: Zie hier veelvoorkomende POI categorieën zoals tanken, hotels en culturele locaties. Je kan er doorheen scrollen, dus veeg naar links om alles te zien.
  3. Recente zoekopdrachten: Zie hier je recente zoekopdrachten. Dit gaat terug tot je zoekopdrachten van de vorige maand. Klik op het kruisje om de zoekopdracht uit deze lijst te verwijderen.

Kaartlagen

1. Pop-up kaartlagen: Hier worden de verschillende kaart-opties getoond. Verschuif de balk om meer of minder van de opties in één keer te kunnen zien.
  2. Kaarttype: Kies hier of je de kaart liever in 2d of 3d wilt hebben.
  3. Kaarten: Kies hier welke kaart jij het prettigste vindt om mee te werken.

Favorieten beheren

1. Favorietenlijst: Hier staan al jouw favorieten die zijn opgeslagen op je account.
  2. Favoriet wijzigen: Wijzig hiermee deze favoriet. LET OP! Wat je in de app aanpast of verwijdert, geldt ook voor de website.
  3. Huidige locatie: Klik hier om je huidige locatie toe te voegen aan jouw favorietenlijst.
  4. Naam: Wijzig hier de naam van deze favoriete locatie.
  5. Verwijder: Verwijder deze favoriete locatie.
  6. Annuleren: Annuleer hier je wijzigingen.
  7. Opslaan: Sla hier je wijzigingen op.

Routes in de buurt

1. Informatie route: Hier zie je in één oogopslag de basis informatie van deze route in de buurt.
  2. Meer informatie route: Door hier te klikken wordt meer informatie over de route getoond die de RouteXpert met passie en zorg heeft opgeschreven.
  3. Open route: Als deze route je leuk lijkt, open hem gelijk in de app om de details te zien.
  4. Afstand vanaf huidige locatie: Hoe ver is in de buurt voor jou? Geef met deze schuifbalk aan hoe ver de route vanaf jouw huidige locatie mag starten en/of eindigen.
  5. Rondrit: Wil je een route rijden of liever een rondrit, pas deze keuze toe door middel van deze knop.

Positie indicator

1. Is de pijl leeg, dan word je niet gevolgd. De pijl is standaard leeg en dat betekent dat je niet wordt gevolgd in de kaart. Dit heeft geen impact op je track, maar enkel hoe je de kaart te zien krijgt.
  2. Klik je eenmaal op de pijl, dan zie je dat deze nu is “gevuld”. Dit perspectief wordt ‘top-down- genoemd en zorgt ervoor dat jouw locatie zal worden gevolgd met het noorden altijd boven.
  3. Klik je nogmaals op de pijl, kom je in de gekantelde weergave terecht. Het icoontje op de kaart zal veranderen van een bolletje naar een pijltje. De richting van de kaart is in deze modus standaard naar boven. Ook zal bij deze optie automatisch worden in- en uitgezoomd aan de hand van jouw snelheid.

Menu

1. Startscherm: Klik hier om terug te gaan naar het startscherm. Dit kan ook door naar links te vegen.
  2. Account openen: Klik hier om naar de instellingen te gaan voor je account of de app zelf.
  3. Laatste route: Door hier te klikken, wordt direct de laatst bewerkte route geopend.
  4. Bibliotheek: Bekijk de bibliotheek waarin de mooie routes van onze RouteXperts staan door hier te klikken.
  5. Routes: Zie hier alle opgeslagen routes.
  6. Tracklogs: Zie hier alle opgeslagen tracklogs.
  7. Favorieten: Klik hier om je favorieten te zien.
  8. Bestemming: Klik hier om snel de zoek functie in de app te openen waarvandaan routes, tracks en locaties kunnen worden gevonden.
  9. Rondrit: Klik hier om vanuit de app eenvoudig een rondrit te maken.
  10. Routelab: Vanuit de app kan je ook snel naar de website gaan. Door hier te klikken wordt de in-app browser geopend en opent direct de website.

Instellingen

1. Account: Zie hier overzichtelijk je accountsgegevens.
  2. Account beheren: Iets wijzigen in je account kan door op deze knop te klikken. LET OP! Wat je hier wijzigt, geldt ook voor de website.
  3. Over MyRoute-app: Wil je meer over MyRoute-app weten of onze producten, klik dan hier om de browser in de app te openen en meer te leren over MyRoute-app.
  4. Locatie toegang: Om snel naar de instellingen te gaan voor de locatie toegang, klik hier.
  5. Upload wachtrij: Alle uploads in de app worden hier getoond. Mocht er nou iets mis zijn gegaan, kijk vooral eerst hier om te zien of de track wel geüpload is.
  6. Downloads: Hier vind je alle routes, tracks en bestanden terug die je hebt gedownload.
  7. Reismodus: Wissel eenvoudig tussen de verschillende reismodi: te voet, fiets, motor, auto, elektrische auto, camper en vrachtwagen.
  8. Privacy instellingen: Stel in hoe de tracks, die met deze app worden gemaakt, standaard kunnen worden opgeslagen: Openbaar, Vrienden of Privé.
  9. App-thema: Liever een licht of donker thema van de app? Bepaal hier hoe de app er voor jou uitziet of laat de app dit automatisch bepalen op basis van de voorkeuren van je telefoon.
  10. Invoer instellingen: Kies hier of je standaard invoer gebruikt of gebruikt maakt van BarButtons, WunderLINQ, SilverFox, Carpe Iter, Carpe Iter BMW Control of Remotek One. Neem bij problemen met de controllers contact op met de leverancier zelf. LET OP! Carpe Iter voor iOS is op het moment beperkt. Controleer dus altijd eerst de ondersteuning van iOS bij Carpe Iter zelf.
  11. Navigatie instellingen: Zie hier de instellingen van de navigatie en pas deze naar eigen wens aan. Deze instellingen zijn ook te bereiken vanuit de navigatie zelf. Zie App - Navigatie voor meer informatie over deze instellingen.
  12. Offline kaarten: Moet je ergens navigeren waar je niet zeker bent van het internet, download hier de offline kaart van dit gebied. Hierdoor is het mogelijk om te navigeren zonder internet.
  13. Beoordeel MyRoute-app: Heb je een mening over de app, beoordeel deze dan vooral door hier te klikken en een recensie te schrijven.
  14. Deel de app: Samen routes volgen is nog leuker, vooral als de app met elkaar gedeeld kan worden. Via deze knop is de app snel een makkelijk te delen via o.a. WhatsApp en mail.
  15. App rondleiding: Klik hier om de virtuele rondleiding te zien van de app.
  16. Uitloggen: Om uit te loggen uit de app, klik hier.
  17. Account verwijderen: Wij vinden dit uiteraard heel jammer, maar wil je jouw MRA account volledig verwijderen, klik dan hier. LET OP! Als je hier je account verwijderd, ben je overal alles permanent kwijt.
  18. Sociale Media: Vanuit de app snel naar een van onze Sociale Media kanalen kan via deze knoppen.
  19. Versie van de app: Hier staan de huidige versie en het huidige beeldnummer van de app. Mocht je hulp nodig hebben met de app, geef vooral deze informatie gelijk door.

Upload wachtrij

1. Verwijder succesvolle uploads: Hiermee verwijder je gelijk alle succesvolle uploads uit de lijst. Dit geldt enkel voor de meldingen, de tracks zelf blijven bestaan.
  2. Track upload: Een succesvolle track upload.
  3. Foto upload: Een succesvolle foto upload.
  4. Upload mislukt: De upload van de track is mislukt. Klik op het wolkje en upload de track zo alsnog.
  5. Losse upload verwijderen: Verwijder een losse upload.

Reismodus

Pas in de app jouw reismodus aan waardoor de app volledig naar wens te gebruiken is. De gekozen modus wordt standaard gebruikt voor alle route berekeningen en tracklogs.

• Te voet: Deze modus is handig voor routes die gemaakt zijn voor wandelingen.
  • Fietsen: Deze modus is handig routes die gemaakt zijn voor fietstochten.
  • Motor: Deze modus is in basis vergelijkbaar met de auto-modus, maar hiermee wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheden van een motor.
  • Auto: In deze modus worden de regels behorende een auto toegepast.
  • Elektrische auto: Als je met een elektrische auto rijdt, is het fijn dat ons programma rekening houdt met jouw verbruik. Voer daarom hier de gegevens in, zodat er tijdens het navigeren rekening mee kan worden gehouden. In deze modus zie je dus ook geen tankstations, maar laadplaatsen.
  • Camper: Met een camper zijn sommige wegen onbegaanbaar. Selecteer deze modus om ervoor te zorgen dat ons programma rekening houdt met jouw ingevoerde afmetingen.
  • Vrachtwagen: Als je deze reismodus selecteert, zal ons programma rekening houden met de restricties van jouw voertuig.

LET OP! Is de route in de Te voet of Fietsen modus gemaakt, dan is de navigatie niet beschikbaar. Uiteraard is het wel mogelijk om de routelijn te volgen.

LET OP! Rij je met de EV, Camper of Truck modus, controleer ook altijd zelf of het goed gaat met de accu en wegen die zijn gekozen. Bij twijfel, pas je route aan.

Offline kaarten

Offline kaarten zijn nodig om offline te kunnen navigeren. Mocht je een keer ergens rijden zonder internet, zorg dat je hiervoor deze regio hebt gedownload en dan zal je geen problemen ondervinden van het gebrek aan internet.

1. Download: Deze knop is enkel zichtbaar als HERE een nieuwe update heeft van de kaarten.
  2. Versie: Links staat het huidige versienummer van je kaarten en rechts de nieuwe versie die je krijgt na het downloaden van de update.
  3. SD kaart: Hier kun je aangeven of de data op je telefoon moet worden gedownload of op je SD kaart. LET OP! Deze optie is enkel mogelijk met een Android apparaat.
  4. Regio’s: Zie hier alle regio’s per continent gesorteerd. Klik vervolgens op de specifieke regio die je wilt downloaden en de download start direct. Klik op het kruisje om het downloaden weer te annuleren.

Specifieke download waarschuwingen

1. Wifi waarschuwing: Als je gaat downloaden en je bent niet verbonden met het wifi, krijg je deze melding te zien.
  2. Download waarschuwing: Als je de update van de kaarten gaat uitvoeren, krijg je deze melding te zien. Mocht je nu bijvoorbeeld geen zin hebben in de update, kan je deze nog annuleren.
  3. Download in progress: Sommige acties mogen niet worden uitgevoerd wanneer het downloaden bezig is. Mocht je dus iets willen doen wat niet tegelijk kan, krijg je deze melding te zien.

Tips

• Laat de app open staan op je telefoon.
  • Laat het scherm van je telefoon aan tijdens het downloaden.
  • Klik niet gelijk te veel regio’s tegelijk aan.
  • Doe je telefoon in de oplader tijdens het downloaden.
  • Geef de app vooral ook de tijd en download de regio niet op het laatste moment.
  • Download niet een nieuwe update vlak voordat je op pad gaat.

Klik hier en open een vorige/volgende handleiding van de app

1.    App - Opstarten

3.    App - Routes & Tracks

4.    App - Tracken

5.    App - Navigatie