Je profiel is je visitekaartje en daarom erg leuk om in te richten. Het bovenste blok geeft informatie over jezelf en je voertuig. Het middelste blok geeft een overzicht van je opgenomen tracklogs met MyRoute-app voor mobiel en het onderste blok laat je laatste momenten zien inclusief foto's en beschrijving.

Verschil tussen 'Profiel' en 'Mijn account'

Binnen het MyRoute-app account, zijn er twee secties met instellingen voor jouw account. Wat is het verschil en wat kan je waar vinden?

• Profiel: Dit is uw openbare visitekaartje dat iedereen kan zien bij het bezoeken van je pagina. Dit visite kaartje kan je zelf inrichten en meer informatie daarover leest u in deze handleiding. De belangrijkste aspecten van uw profiel zijn:
    • Profielfoto, foto van voertuig en beschrijving die voor iedereen zichtbaar is;
    • Uw persoonlijke bibliotheek met tracklogs;
    • Uw persoonlijke momenten incl. foto's en beschrijvingen.
  • Mijn Account: Hier vind u een overzicht van uw persoonlijke en praktische gegevens met betrekking tot uw account. Meer informatie hierover leest u in de Handleiding 'Mijn Account'. De belangrijkste aspecten van uw accountinstellingen zijn:
    • Scherm- en forumnaam;
    • Emailadress, wachtwoord veranderen en notificatie-instellingen;
    • Informatie over uw abonnementen en de mogelijkheid om dat te updaten;
    • Instellingen met betrekking tot locatie, taal en maatheenheden.

Je profiel kun je vinden door in het menu op 'Profiel' te klikken (zie onderstaande afbeelding).

Eigen profiel

'Over mij' en 'Over mijn voertuig' aanpassen

• Klik in de blauwe menubalk rechts op 'bewerk profiel' (zie ook bovenstaande afbeelding).
  • Vervolgens zijn er verschillende opties (zie ook onderstaande afbeelding):

1. Wijzig je profielfoto;

2. Geef een beschrijving over jezelf;

3. Wijzig de foto van jouw voertuig;

4. Geef een beschrijving van jouw voertuig;

5. Bekijk overige instellingen van je account (zie ook Handleiding 'Mijn account');

6. Sla alle wijzigingen op.

Bibliotheek met gepubliceerde routes en aanbevolen tracklogs

• Hier staan alleen je eigen voltooide tracklogs met MyRoute-app voor mobiel en je gepubliceerde routes in een kaart;
  • Jijzelf, maar ook bezoekers van je 'Profiel' kunnen tracklogs & routes zien, openen en 'gebruiken als route' en momenten zien. Zie daarvoor Handleiding 'Activiteiten'.

In de bibliotheek zijn de volgende opties:

1. Zoeken naar een plaats om routes en tracklogs in die buurt te tonen;

2. Filteren op transportmodus;

3. Filteren op routes en/of tracklogs;

4. In- en uitzoomen op de kaart.

Klik op een icoontje om de betreffende route of tracklog te openen. Vervolgens kan je;

5. De volledige route of tracklog bekijken;

6. Route of tracklog weer sluiten.

Bibliotheek insluiten

MyRoute-app Gold gebruikers kunnen hun persoonlijke bibliotheek insluiten op een andere webpagina. Vanuit profiel kan dat als volgt (zie ook Hoe sluit ik routes in?)

• Klik op 'Insluiten';
  • Kopieer de getoonde code naar jouw eigen website;

• Sluit het venster door op 'ok' te klikken.

Momenten

Onderaan de profielpagina staan momenten getoond.

1. Momenten: Hier zie je in het klein de meest recente momenten;

2. De geselecteerde foto wordt hier uitvergroot getoond met links de titel die je eraan gegeven hebt en rechts de bijbehorende tracklog;

3. Laad meer momenten door hier te klikken.

Profiel vinden van anderen

Je kunt vanuit elke pagina zoeken naar het profiel van anderen.

1. Klik op het vergrootglas rechtsbovenin;

2. Type een naam in de zoekbalk;

3. Klik op de gewenste persoon. Het betreffende profiel wordt geopend;

4. Je ziet het profiel van de ander en hier kan je klikken op 'Vriend toevoegen'; je hebt diegene nu een vriendschapsverzoek gestuurd.
    Desbetreffende ontvangt je vriendschapsverzoek links in de lijst met vrienden en kan het verzoek goedkeuren of afwijzen.
    Mocht je ooit geen vrienden meer willen zijn, dan kan je op iemands profiel op dezelfde plek klikken op 'vriend verwijderen'