Het kopje 'Tracklogs' vind je zowel in het Routelab als onder je Profiel. Je komt nu in je persoonlijke Tracklogs-archief waar al je opgeslagen tracklogs staan. Dit zijn de tracklogs die je zelf hebt opgenomen met MyRoute-app voor mobiel of MRA Navigation of die je hebt geüpload. Je kan mappen aanmaken om zo structuur te creëren. Het tracklogs-archief - overzicht opties

In het tracklogs-archief is de informatie opgedeeld in kolommen en rijen. De rijen zijn de verschillende tracklogs die onder elkaar vernoemd staan. Elke kolom geeft informatie over een specifieke eigenschap van de tracklogs. Het is mogelijk om de lijst te sorteren op deze eigenschappen door op de betreffende kolomtitel te klikken. Zie onderstaande toelichting:


 1. (Sorteer op) Soort route/map - Hier zie je of het een map betreft of een tracklog die gereden, gelopen of gefietst is. 
 2. (Sorteer op) Land - Hier zie je door middel van een vlag in welk land de tracklog gemaakt is. Een tracklog door meerdere landen krijgt geen vlag. 
 3. (Sorteer op) Naam van de tracklog. Sorteren gebeurt op alfabet. 
 4. (Sorteer op) Privacy - Hier zie je voor wie de tracklog/map zichtbaar is: privé, vrienden of openbaar. 
 5. (Sorteer op) Datum waarop de tracklog gemaakt is
 6. (Sorteer op) Afstand 
 7. (Sorteer op) Duur
 8. (Sorteer op) Waarderingen - Elke route kan waarderingen krijgen. Het totaal aantal staat ook hier weergegeven. 
 9. Verschillende opties om uit te voeren voor een specifieke route. Zie verdere uitleg hieronder bij 9 - Bewerk-opties.. 
 10. Zoeken - Met deze knop kan je zoeken binnen het tracklogs-archief.
 11. Nieuw - Met deze knop kan je nieuwe mappen maken of traclogs uploaden. Zie verdere uitleg hieronder bij 11 - Nieuw toevoegen 


Vervolg 9 - Bewerk-opties voor een tracklog of een map

 

A. Tracklog/map bewerken: je kan de naam en de privacymodus veranderen. Vergeet tot slot niet op 'bijwerken' te klikken. 

B. Tracklog/map verwijderen: je wordt gevraagd om deze keuze te bevestigen, je kan ook nog annuleren. 

E. Meer opties - als je klikt op dit icoon verschijnt er een pop-up venster. In dit pop-up venster zijn verschillende tabbladen opgenomen: 'eigenschappen', 'delen' en 'opslaan als'. Hieronder worden per tabblad de verschillende opties toegelicht.


Eigenschappen

Hier zie je een overzicht van de eigenschappen zoals die ook in kolommen in het tracklogarchief zichtbaar waren. Er zijn een aantal dingen die je hier kunt doen:


E.1. Naam wijzigen

E.2. Privacy wijzigen

E.3. Route verplaaten naar een map

E.4. Route verwijderen


Delen

Het is mogelijk om de route op verschillende manieren te delen:

 • Twitter
 • Facebook
 • Route mailen
 • Route via een link delen
 • Insluiten: een code genereren om route op eigen website te tonen. 
Opslaan als

Je kunt de tracklog direct opslaan op het apparaat waarop u werkt door:

O.1. Bestandsformaat selecteren

O.2 Bestand opslaan


Vervolg 11- Nieuw toevoegen

Wanneer je klikt op het icoon met 'Nieuw' verschijnt er een drop-down menu met de volgende opties: 

Meer over mappen

Wanneer de map is aangemaakt, kun je heel simpel de tracklogs naar de nieuwe map toe slepen. Binnen de map zijn de indeling en de verschillende mogelijkheden hetzelfde als in het algemene overzicht. In de titelbalk (onderstreept in onderstaande afbeelding) is te zien in welke map je kijkt. Met de twee aangegeven knoppen, kan je terug naar de bovenliggende map. 


Tracklog gebruiken

Naast dat het erg leuk is om te zien wat je gereden hebt, kan je de tracklog ook gebruiken als route. Als je in het tracklogs-archief klikt op een tracklog wordt deze geopend. 


In de linkerkolom vind je:

 • Statistieken met informatie over de tracklog;
 • Momenten met eventuele foto's die tijdens de tracklog zijn toegevoegd;
  • Door op een punt op de tracklog te klikken kunnen momenten worden toegevoegd. Je geeft een titel aan het moment en kunt desgewenst een foto of een beschrijving toevoegen. 
 • Reacties op de tracklog.

In het kaartvlak vind je 

1. In- en uitzoomen: Zoom de kaartweergave in en uit. Dit kan ook door middel van je muiswiel. 

2. StreetView: activeer StreetView door op dit icoon te klikken. Op elke blauwe weg is het mogelijk om StreetView te starten.  

3. Huidige locatie: Als je hierop klikt zoomt de kaart in op de (ingestelde) huidige locatie.  

4. Kaartlagen: Hier kan je verschillende kaartlagen activeren. Dit verandert het uiterlijk van de kaart. 


In de blauwe menubalk boven de kaart 

5. Routenaam: Door op het potloodje te klikken kunt u de routenaam aanpassen.  

6. Privacy: Hier kan je aanpassen wie de tracklog kan zien. Je kunt kiezen voor: openbaar, vrienden, privé. 

7. Opslaan als: Klik hierop om de tracklog op te slaan op de computer als (bijvoorbeeld) een .GPX-bestand (er zijn verschillende filetypes die wij ondersteunen). 

8. Gebruik als route: met deze knop wordt de tracklog omgezet naar een route die geopend wordt in het routearchief. Het systeem zal zelf routepunten op de kaart zetten om er zo een route van te maken. Controleer deze route altijd nog even; staan de routepunten op de weg en na kruispunten, rotondes en afslagen en is de route nog naar wens. 

9. Delen: Je kunt de tracklog op verschillende manieren delen; Twitter, Facebook, E-mail, via een link of je kan de trackloginsluiten en plaatsen op een eigen website.