Voor de informatie in de routeplanner is MyRoute-app afhankelijk van de informatie van de verschillende kaartmakers. Niet elke kaart kent dezelfde wegen en soms lijkt het of het pontje of de brug waar je gister nog gebruik van hebt gemaakt, voor de routeplanner niet bestaat. Dan wil je natuurlijk niet dat je navigatiesysteem je gaat omleiden en daarom hebben wij een truc om toch over deze zogenaamd gesloten wegen te navigeren.

De afbeelding hierboven is een duidelijk voorbeeld van dat een pont, die gewoon nog in gebruik is, dniet herkent wordt door de kaart waardoor je op een grote omweg wordt gestuurd. Soms helpt het al om de routepunten dichterbij de pont of de afsluiting te plaatsen, op de toe- en afrit van het pontje bijvoorbeeld. Soms is dit echter nog steeds niet voldoende. Dan los het het probleem als volgt op:

1. Plaats een routepunt aan het begin van de veerpont/afsluiting;
  2. Plaats een routepunt aan het einde van de veerpont/afsluiting
  3. Selecteer het laatste routepunt, je krijgt nu de opties van dit routepunt;
  4. Selecteer 'Meer opties' (het icoontje met de drie bolletjes);
  5. Selecteer de optie 'Overslaan'

Er zal een rechte lijnen verschijnen tussen de twee routepunten, omdat dit ene routepunt een soort 'off-road' gemaakt is. Dit betekent dat dit routepunt genoteerd staat als een punt waar geen routeberekening over de weg noodzakelijk is, u wordt slechts in de juiste richting gewezen. Je zou ook kunnen zeggen dat de route als het ware op pauze gaat terwijl u tussen de twee routepunten reist en de navigatie en routeberekening zal vervolgd worden als u bij het volgende punt arriveert.

Tips&Tricks

• Soms wil het nog steeds niet helemaal goed eruit zien. Vaak helpt het om dan de routepunten nog dichter bij de veerpont of afsluiting te zetten. Zoals ook in het voorbeeld te zien is, staan de routepunten zo dichtbij mogelijk. Daarnaast kan het ook helpen om de andere routepunten ook niet te ver weg te hebben staan. Zorg bijvoorbeeld dat in het voorbeeld routepunt vier ook al in het dorp staat, het liefste op de grote weg waarover je moet rijden. Soms is dan het overslaan zelfs niet nodig.