In de Routelijst kun je al jouw opgeslagen routes terugvinden. Dit kunnen routes zijn die je zelf hebt gemaakt, hebt geüpload of hebt overgenomen van vrienden. Door middel van mappen kun je deze lijst structuur geven en naar wens ordenen.  


LET OP! Het betreft hier de routelijst op de website. Voor meer informatie over jouw routelijst in de MyRoute-app, bekijk de Handleiding MyRoute-app.


Inhoudsopgave 


Routelijst openen 

Je kan de routelijst op twee manieren openen. Ten eerste kan je vanuit Routelab direct op Routes klikken. De andere optie is via de balk die je te zien krijgt wanneer je jouw profiel hebt geopend. 




Overzicht 

Op de afbeelding hieronder is te zien hoe de routelijst eruit ziet. Klik erop om deze te vergroten en de details beter te kunnen zien. 


  1. Naam: Hieronder zie je de namen van de mappen en routes.
  2. Type: Zie hier of het om een map of route gaat
  3. Privacy: Zie hier wie de map/route mag bekijken.
  4. Gewijzigd: Wanneer is de route voor het laatst gewijzigd. LET OP! Deze optie is blauwgekleurd. Dit toont aan dat de lijst op basis van de laatst gewijzigde datum is gesorteerd. Klik een andere optie aan om hiermee de volgorde aan te passen. 
  5. Afstand: Zie hier de afstand van de route.
  6. Duur: Zie hier de duur van de route. 
  7. Meer opties: Bij mappen en routes zijn er nog wat extra opties mogelijk. Lees in het volgende hoofdstuk wat precies mogelijk is.  
  8. Zoeken: Klik hier om in jouw lijst te kunnen zoeken op naam. 
  9. Insluiten: Klik hier om jouw route in te kunnen sluiten. Hiermee is het mogelijk om jouw samengestelde bibliotheek op een eigen website te tonen. Zie Hoe kan ik routes insluiten? voor meer informatie hierover. 
  10. Nieuw: Klik hier om een nieuwe map of route aan de lijst toe te voegen.  



Opties per route

Achter elke map en route zie je nog wat extra knopjes. Dit zijn de extra opties van mappen en routes.

  1. Routebewerking vergrendelen  
  2. Route Kopiëren 
  3. Map/route bewerken
  4. Map/route verwijderen
  5. Meer opties


Routebewerking vergrendelen 

Soms wil je een route kunnen bekijken, zonder ook maar iets te veranderen. Door de route te vergrendelen is het bewerken van de route niet mogelijk. Dit kun je weer uitzetten via de lijst, maar ook vanuit de route zelf. 



Route kopiëren 

Bij MRA worden wijzigingen in de Routebewerker automatisch opgeslagen. Wil je werken aan een route maar weet je niet zeker of de wijzigingen een succes zullen zijn? Maak dan eerst een kopie van je route om het origineel te behouden. 


Geef de route een nieuwe naam en kies de map waarin de kopie moet worden opgeslagen. 



Map/route bewerken

Vanuit de routelijst kun je ook snel de eigenschappen van een map/route bewerken. 

  1. Naam wijzigen: Wijzig hier de naam van de map/route.
  2. Privacymodus: Wijzig hier de privacymodus van de map/route. 
  3. Vertrekdatum en tijd: Geef jouw route een vertrekdatum en tijd. Als de route al een datum en tijd heeft, kun je deze hier ook verwijderen of aanpassen. LET OP! Dit is niet mogelijk bij het bewerken van een map.



Map/route verwijderen

Klik hier om een map/route te verwijderen LET OP! Als je een map/route verwijderd, is dit permanent. Controleer dus altijd dubbel voordat je iets verwijderd!



Meer opties - Map



  1. Eigenschappen: Hier zie je de eigenschappen van de map en welke aanpassingen je kunt maken. 
  2. Naam: Pas hier de naam van de map aan.
  3. Privacy: Pas hier de privacymodus van de map aan.
  4. Meer acties: Via deze weg kun je ook een map verplaatsen en verwijderen. 
  5. Delen: Klik hier om de route te delen via jouw gewenste kanaal. 



Meer opties - Route 

Routes bevatten meer opties dan mappen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten en de details beter te kunnen zien. 



  1. Eigenschappen: Hier zie je de eigenschappen van de map en welke aanpassingen je kunt maken.
  2. Naam: Pas hier de naam van map aan.
  3. Privacy: Pas hier de privacymodus van de map aan.
  4. Starttijd: Pas hier de datum en tijd van de start aan. 
  5. Kopiëren: Maak een kopie van jouw route.
  6. Verplaatsen: Verplaats deze route naar een andere map. 
  7. Verwijderen: Verwijder de route. LET OP! Dit is definitief! 
  8. Delen: Klik hier om de route te delen via jouw gewenste kanaal.
  9. Opslaan als: Sla jouw route op in het juiste bestandsformaat of email de route in het gekozen bestandsformaat. 
  10. Exporteren: Rijd jij met je eigen navigatiesysteem? Klik hier om de route te exporteren. Voor meer informatie, zie Handleiding 'Connector installeren' - Windows & MacOS en Handleiding 'Exporteren met de connector' - Windows & MacOS


Mappen/routes selecteren 

Soms wil je meerdere mappen/routes tegelijk selecteren om te verplaatsen of te verwijderen. Ook dat is mogelijk in de Routelijst.  


  1. Grijs vakje: Ga met de muis over de mappen/routes en je ziet een grijs vakje verschijnen. Klik hierop om deze te selecteren.
  2. Aangevinkt: Je hebt op het vakje geklikt en de map/route is geselecteerd. Selecteer eventueel meerdere tegelijk.
  3. Items geselecteerd: Zie hier hoeveel mappen/routes je hebt geselecteerd.
  4. Verplaatsen: Verplaats de geselecteerde mappen/routes.
  5. Opslaan als: Sla de geselecteerde mappen/routes op in het gekozen bestandsformaat
  6. Verwijderen: Verwijder de geselecteerde mappen/routes. LET OP! Dit is definitief!



Mappen/routes toevoegen



Vanuit de Routelijst kan je ook nieuwe mappen en routes toevoegen. Klik rechtsboven op + Nieuw om een dropdown menu te openen. Hier kun je kiezen uit een nieuwe map, een nieuwe route maken of een nieuwe route uploaden.