Nieuw onderwerp beginnen

Herberekenen route gaat naar vorige waypoint ipv volgende waypoint

In de navigatie app (iOS versie, alle versies) Bij het herberekenen van de route, bijvoorbeeld als je een afslag/aanwijzing (bewust) mist wil de app je terugsturen naar het vorige waypoint (waar je al geweest bent), in plaats van naar het volgende waypoint. Daardoor stuurt de app je in een rondje terug naar dat vorige waypoint.


Ergens in de code dus een +1 toevoegen zodat je naar het juiste waypoint wordt geleid.


Dit zie je ook in het route-overzicht als je via het kruisje van navigatie naar route-overzicht gaat ergens in de route. Je huidige locatie is dan moeilijk te vinden (apart onderwerp van gemaakt) maar als je inzoomt op je huidige locatie zie je dat de waypoints in het stuk dat je al gehad hebt oplopen van 1 (startpunt van de route) naar waar je nu bent maar niet verbonden zijn door de blauwe lijn. Je huidige locatie heeft dan ook waypoint nummer 1 maar waypoint nummer 2 is het waypoint wat je net bent gepasseerd waardoor je teruggestuurd wordt naar dat waypoint. dat is ook te zien aan de blauwe navigatielijn. Die loopt daarna wel weer langs alle toekomstige waypoints van de route die netjes in getal oplopen


Helaas geen screenshot van gemaakt en ik kan het thuis niet reproduceren. Dit is in alle iOS versies tot nu toe maar waarschijnlijk ook het geval in de andriod app.


Al met al een klein programmeerfoutje maar met grote gevolgen/irritatie, want een aanwijzing missen, al dan niet bewust is dan zo gebeurt.


Het helpt wel door het teurggaan naar het vorige waypoint te negeren en de route te volgen naar het volgende waypoint en vaak gaat het daarna wel goed.


3 personen hebben deze vraag

Dat herbereken moet niet naar het volgende waypoint maar gewoon zo snel mogelijk terug naar de route, waar dat ook moge zijn. Ik begrijp dat je eerst terug wordt gestuurd (je hebt immer een afslag gemist) maar als je maar weinig waypoints gebruikt hebt, zou je dus heel stuk van de route over kunnen slaan als je direct naar je volgende waypoint gestuurd wordt. Dat lijkt me ook niet te bedoeling


1 persoon vindt dit leuk
Het grootste probleem op dit moment van Navigation staat hierboven perfect uitgelegd... Ik sluit me volledig aan bij beide reacties!

Hetzelfde met de android app. Doordat je ook niet kan uitzoomen kan je ook niet zien of je dit waypoint kan overslaan,

Beste Mensen, 


Veel dank voor het melden van de bevindingen. 

De herberekening van de Navigatie app is afgelopen week weer flink verbeterd! 

Verder is er een 'overslaan' knop voor als de navigatie u terugstuurt naar een bepaald punt op de route, waar u dus al geweest bent.


Met vriendelijke groeten,


Anthony Fens

Customer Support